Nepečený a bez lepku: Tento čučoriedkový cheesecake chutí famózne
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)
S týmto dezertom budete mať úspech aj u vegánov, vegetariánov a tiež ho ocenia ľudia, ktorí sa stravujú bez lepku.
Tento cheesecake bude rovnako fantasticky chutiť aj s iným bobuľovitým ovocím, výborné sú napríklad maliny či černice, prípadne skombinujte aj viac druhov ovocia dokopy.
Nepečený čučoriedkový cheesecake
Ingrediencie
Na korpus:
- 8 vykôstkovaných ďatlí
- 1/2 šálky mletých ľanových semienok
- 2 PL chia semienok
Náplň:
- 180 g kešu orieškov
- 2 PL kokosovej smotany
- 3 PL kokosového oleja
- 3 ČL javorového sirupu
- 1/2 šálky čučoriedok
superhealthykids.com
Postup
- Vložte kešu oriešky do vlažnej vody a nechajte ich minimálne 6 hodín odpočívať.
- Do mixéra vložte ďatle, rozmixujte, a pridajte mleté ľanové semienka a chia semienka.
- Cesto premixujte, potom vyklopte na plochu a zľahka spracujte rukami.
- Na dno ľahko vymastenej koláčovej formy (priemer 22 cm) natlačte hotové cesto. Vložte formu do chladničky a pripravte si náplň.
- V mixéri rozmixujte predmočené kešu oriešky, kokosovú smotanu, rozpustený kokosový olej, javorový sirup a čučoriedky. Rozmixujte dohladka.
- Krém rozprestrite na korpus a celý koláč dajte do mrazničky aspoň na 4 hodiny.
- Potom ozdobte čučoriedkami či iným ovocím a desať minút pred podávaním nechajte v izbovej teplote.