Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nepečený a bez lepku: Tento čučoriedkový cheesecake chutí famózne
Zdielať na

Nepečený a bez lepku: Tento čučoriedkový cheesecake chutí famózne

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

S týmto dezertom budete mať úspech aj u vegánov, vegetariánov a tiež ho ocenia ľudia, ktorí sa stravujú bez lepku.

Tento cheesecake bude rovnako fantasticky chutiť aj s iným bobuľovitým ovocím, výborné sú napríklad maliny či černice, prípadne skombinujte aj viac druhov ovocia dokopy.

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Ingrediencie

Na korpus: 

  • 8 vykôstkovaných ďatlí
  • 1/2 šálky mletých ľanových semienok
  • 2 PL chia semienok

Náplň:

  • 180 g kešu orieškov
  • 2 PL kokosovej smotany
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 ČL javorového sirupu
  • 1/2 šálky čučoriedok  

    superhealthykids.com

Postup

  1. Vložte kešu oriešky do vlažnej vody a nechajte ich minimálne 6 hodín odpočívať.
  2. Do mixéra vložte ďatle, rozmixujte, a pridajte mleté ​​ľanové semienka a chia semienka.
  3. Cesto premixujte, potom vyklopte na plochu a zľahka spracujte rukami.
  4. Na dno ľahko vymastenej koláčovej formy (priemer 22 cm) natlačte hotové cesto. Vložte formu do chladničky a pripravte si náplň.
  5. V mixéri rozmixujte predmočené kešu oriešky, kokosovú smotanu, rozpustený kokosový olej, javorový sirup a čučoriedky. Rozmixujte dohladka.
  6. Krém rozprestrite na korpus a celý koláč dajte do mrazničky aspoň na 4 hodiny.
  7. Potom ozdobte čučoriedkami či iným ovocím a desať minút pred podávaním nechajte v izbovej teplote.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie