Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Jojkárska moderátorka opísala karanténu v Kanade: Ako by TOTO zvládli Slováci?
Zdielať na

Jojkárska moderátorka opísala karanténu v Kanade: Ako by TOTO zvládli Slováci?

Zdroj: Instagram

Mnohí Slováci sa sťažujú na karanténu, iní sa hnevajú na tých, ktorí nedodržiavajú nariadenia. Naše pravidlá sú oproti tým v Kanade len slabý odvar!

Moderátorka televízie JOJ Erika Barkolová sa už pár dní nachádza v Kanade. Hoci v Toronte strávila už dva týždne, z mesta ešte nič nevidela. Ako je to možné?

Od príchodu je totiž zatvorená v izbe! Každý, kto do Kanady pricestuje, musí mať nielen negatívny test, ale musí absolvovať aj dvojtýždňovú karanténu. Ak by ste si mysleli, že sa ich prísny systém dá obísť, ste na omyle! "Po docestovaní do krajiny nielenže musíš mať negatívny test, ale ideš rovno do 14-dňovej izolácie. Kontrolujú ťa poctivo prostredníctvom appky a zároveň ti volajú, viackrát... kontrolujú. Nikoho tu ani len nenapadne to porušiť, pokuta je 5000 kanadských dolárov. A premiér Justin Trudeau to tento týždeň ešte sprísnil. Zastavil lety do Karibiku, kam by teraz všetci radi leteli, a keď doletíš do Kanady, musíš ísť na test, na výsledok čakáš 3 dni vo vybranom hoteli, ktorý platíš, stojí to 2000 dolárov. Ak si negatívny ideš do karantény domov, ak pozitívny platíš si hotel po zvyšok karantény. Prísne, veľmi. Nepustia si pozitívnych do krajiny. Ale zas všetky lyžiarske strediská tu fungujú," opísala situáciu, v akej sa nachádza. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Barkolova (@barkolova_erika)

​Erike sa našťastie skončila karanténa, a tak si teraz môže užiť svoj pobyt. Myslíte si, že by takéto prísne pravidlá fungovali aj na Slovenku a pomohlo by nám to?

Súvisiace články

Najčítanejšie