Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Táto žena sa pýši najdlhšími vlasmi na svete: Starostlivosť o ne jej zaberá celé hodiny!
Zdielať na

Táto žena sa pýši najdlhšími vlasmi na svete: Starostlivosť o ne jej zaberá celé hodiny!

Zdroj: Instagram/aliia_more

Zoznámte sa so živou Rapunzel, ako prezývajú túto dlhovlasú ženu pochádzajúcu z Lotyšska. Jej vlasy narástli do takej neuveriteľnej dĺžky, že sa vďaka nim zapísala do knihy rekordov!

Aliia Nasyrova z Lotyška sa prestala strihať, keď mala sedem rokov. Túžila sa vraj podobať na princezné, jej obľúbené rozprávkové postavy. Odvtedy prešlo viac ako dvadsať rokov a jej vlasy momentálne merajú neuveriteľných 257,33 centimetra, píše shethepeople.tv.

Najdlhšie vlasy na svete 

Aliia sa vďaka neuveriteľne dlhej hrive nedávno zapísala do Guinnessovej knihy rekordov, má teda oficiálne najdlhšie vlasy na svete medzi ženami a pravdepodobne aj medzi mužmi. Aliia svoje dlhé vlasy miluje a užíva si aj starostlivosť o ne, zároveň však priznáva, že to je poriadne dlhý a náročný proces.  

„Sú už také dlhé, že si ich môžem omotať okolo seba ako šaty,“ povedala.

35-ročná Aliia má na Instagrame obrovské množstvo fanúšikov, ktorých teší pridávaním nových fotiek a zároveň dáva rady, ako sa o vlasy dobre starať, aby boli zdravé a rýchlo rástli.  

Vlasy si umýva len raz týždenne, aby ich príliš nezaťažovala žiadnymi prípravkami. Najviac času denne jej zaberá česanie, musí si ich česať dôkladne, aby sa jej neuzlili.  

„Keď si na ne dávam kondicionér, zaberie mi to ďalšie dve hodiny. Aplikácia aj následné umývanie sú veľmi dlhý proces,“ vysvetlila.

Aliia si starostlivo vyberá aj prípravky, ktoré na vlasy používa. Nikdy nepoužíva farby z drogérie, občas použije akurát prírodnú hennu.  

„Aby mali naozaj skvelú kvalitu, nepijem alkohol a zdravo sa stravujem. Tiež konzumujem výživové doplnky a robím skrátka všetko pre to, aby vyzerali zdravo. Pravidelne chodím aj na masáže hlavy,“ dodala dlhovláska, ktorú k pestovaniu vlasov priviedla matka a babička. 

Viete si predstaviť, že by ste mali takéto dlhé vlasy?  

Súvisiace články

Najčítanejšie