Zabudnite na klasické koláče plné múky a cukru. Tento dezert obsahuje zdravé ingrediencie a pokojne si ho môžete dať napríklad aj na raňajky.
Tento rýchly koláč si zaručene obľúbite hneď, ako ho vyskúšate. Voňavá a rýchla dobrota chutí skvele ku káve, ale napríklad aj deťom na desiatu. Vyskúšajte ho ešte dnes!
Bezlepkový makovo-jablkový koláč
Ingrediencie:
- 2 väčšie jablká
- 250 g mletého maku
- 80 g strúhaného kokosu
- 3 vajcia
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 ČL mletej škorice
- 250 ml vody
- 50 - 100 g trstinového cukru (môžete nahradiť medom)
Postup:
- Trúbu si predhrejte na 170 °C a pripravte si menší plech vystlaný papierom na pečenie.
- V jednej miske si zmiešajte suché ingrediencie - mak, kokos, škoricu a prášok do pečiva.
- V druhej miske vyšľahajte vajíčka s cukrom, pomaly pridávajte vodu a na koniec pridajte nastrúhané jablká.
- K tekutej zmesi postupne prisypávajte suché ingrediencie a všetko dobre premiešajte.
- Ak by bolo cesto príliš husté, pridajte ešte trochu vodu, ak bude naopak riedke, prisypte kokos.
- Vylejte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 30-40 minút.
- Hotový koláč môžete posypať práškovým cukrom, poliať polevou z horkej čokolády, prípadne ozdobiť orechmi, mandľami alebo čerstvým ovocím.