Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kvôli vážnej telesnej vade jej šport neodporúčali: Eva je dnes fitneskou a zdvihne až 120 kíl!
Zdielať na

Kvôli vážnej telesnej vade jej šport neodporúčali: Eva je dnes fitneskou a zdvihne až 120 kíl!

Zdroj: Profimedia

Táto sympatická mladá žena dostala do života poriadne veľa prekážok, no s ťažkým osudom sa popasovala po svojom. Klobúk dole pred tým, čo dokázala!

Osobnej trénerke Eve Butterly (28) z írskeho Dublinu bola diagnostikovaná vážna diagnóza - skolióza adolescentov, čo je stav, kedy sa chrbtica krúti alebo zatáča do strany. Mala iba 12 rokov, keď si jej učiteľka všimla, že jej ramená boli sklopené na jednu stranu.

Svoj osud prijala, ale nikdy sa nevzdala

Ako 13-ročná podstúpila náročnú  operáciu chrbtice, ktorá jej pomohla voľne sa pohybovať, ale zakrivenie sa úplne napraviť nepodarilo. Spevnenie chrbtice jej museli z tela odstrániť asi po roku z dôvodu infekcie a ďalší rok tak strávila v korzete.

Pred operáciami bola Evina chrbtica zakrivená o 100 stupňov v hrudnej oblasti a o 88 stupňov v bedrovej oblasti chrbtice. Lekári žene odporučili, aby sa úplne vyhla kontaktným športom a intenzívnej fyzickej aktivite, no ona ich neposlúchla.

Eva Butterly

Profimedia

Napriek svojej telesnej vade sa ako 18-ročná úplne zamilovala do fitness a dnes sa dokonca živí ako osobná trénerka. Aj keď je jej diagnóza je neliečiteľná a bude ňou trpieť do konca života, užíva si život naplno najmä vďaka športu a silnému odhodlaniu.

Hoci prognózy lekárov v jej prípade boli doslova katastrofické, mladá žena môže byť na seba nesmierne pyšná. Vďaka trénovaniu a pevnej vôli dokáže aj s chorou chrbticou zdvihnúť neuveriteľných 120 kíl! WAU!

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie