Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pohľad na tehotnú zdravotníčku Ľudmilu láme srdce: Zvládli by ste to, čo ona?
Zdielať na

Pohľad na tehotnú zdravotníčku Ľudmilu láme srdce: Zvládli by ste to, čo ona?

Zdroj: facebook/ludmila.babejovalinekova

Väčšina z nás si asi nevie predstaviť nápor, aký momentálne zažívajú mnohí naši zdravotníci. Hoci v práci prežívajú peklo najmä tí, ktorí sa starajú o pozitívnych pacientov, nevzdávajú sa. Tu je dôkaz!

Melú z posledného a vôbec nevedia, čo ich najbližšie týždne čaká. Zdravotníci opäť zažívajú tie najhoršie týždne v práci a vidina, že pandémia raz skončí, je zatiaľ v nedohľadne. Mnohí to už vzdali a dali výpoveď, keď to bolo možné. Sú tu však aj takí, ktorí sa nevzdávajú a bojujú ďalej...

​Jednou z nich je aj Ľudmila, ktorá je v pokročilom štádiu tehotenstva, no napriek tomu sa oblieka do ochranného odevu a stará sa o pacientov. "Toto je môj obľúbený outfit pod skafander. Síce v ňom nevydržím celý deň, ako pred 6-timi mesiacmi (áno, očkovanie nespôsobuje neplodnosť), som v ňom aj tak väčšinu dňa. Moji kolegovia, tí sú väčší machri, niektorí nejdú na záchod aj 12 hodín, nepijú, nejedia…Niekto si klepe na čelo… prečo to robíme? Lebo medicína je silne kolektívna hra - kolektív sú zdravotníci navzájom, kolektív je zdravotník a chorý pacient," zverila sa na facebooku a pridala aj svoju fotku. Tehotná zdravotníčka na pokraji síl vyvolala v tisícoch ľudí súcit a Slováci jej vyjadrili podporu za to, čo robí. 

A aké je jej želanie na Slovákov? "Najviac energie, ktorej nemáme nazvyš, nám berie však antipropaganda a znevažovanie zo strany niektorých politikov. Vidieť nepravdy, oslovovanie á la dr. Mengele, zosmiešňovanie pani prezidentky (ktorá za nami otvorene stojí asi najviac), nerešpektovanie ničoho a ohradzovanie sa odborníkmi, ktorý skafander videli len v ponuke aliexpressu, je úbohé. Nechajte nás pracovať v kľude, bez populistických rečí, nerobte z pandémie fantazmagóriu," vyjadrila skromne tehotná zdravotníčka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie