Chrumkavá dobrota, ktorá okamžite zmizne zo stola: TOP avokádové hranolky musíte vyskúšať!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/cookingwithayeh
Recept na zdravé a veľmi chutné hranolčeky sa stal vďaka foodblogerke hitom sociálnych sietí. Vyskúšajte ho tiež, určite neoľutujete!
Sympatická milovníčka rýchlych, chutných a zdravých receptov Ayeh Far je známa na sociálnych sieťach ako „Cooking with Ayeh.“ Všetky jej tipy vyzerajú skvelo, no tento si v poslednej dobe vyslúžil najväčšiu popularitu!
Aj vy milujete avokádo, no väčšinou ho konzumujete iba v šalátoch, nátierkach či smoothie? Máme pre vás ďalší tip, avokádo je fantastické aj v podobe chutných chrumkavých hranoliek a ich príprava je maximálne jednoduchá, nebudete potrebovať ani vajíčka!
Chrumkavé avokádové hranolky
Ingrediencie:
- Zrelé avokádo
- Hladká múka
- Mlieko
- Strúhanka (Môžete použiť kvalitnejšiu panko strúhanku, alebo si strúhanku vylepšite. V tomto recepte je strúhanka zmiešaná s bielymi a čiernymi sezamovými semienkami, sušenými cibuľovými vločkami, cesnakovým práškom, makom a morskou soľou)
- Trošku olivového oleja
- Dressing podľa chuti
Instagram/cookingwithayeh
Postup:
- Avokádo prekrojte na polovicu, ošúpte, vyberte kôstku a nakrájajte na hrubšie plátky. Pripravte si tri misky – s múkou, mliekom a strúhankou.
- Plátky avokáda jeden po druhom obalte v múke, potom ponorte do mlieka, potom späť k múke a späť do mlieka.
- Nakoniec ponorte do strúhankovej zmesi a dobre ju zo všetkých poobaľujte.
- Rúru predhrejte na 200 °C, plátky avokáda položte na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve, pričom sa uistite, že sa nedotýkajú.
- Jemne postriekajte olivovým olejom a pečte 15-20 minút do zlatista.
- Hotové avokádové hranolky posoľte podľa chuti a podávajte s obľúbeným dressingom.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame