Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Jej dokonalá postava a mladistvý vzhľad vás ohromí: Naozaj má TOĽKO rokov?
Zdielať na

Jej dokonalá postava a mladistvý vzhľad vás ohromí: Naozaj má TOĽKO rokov?

Zdroj: Instagram/herpowerlifestyle

Keď uvidíte jej vypracované telo, nebude sa vám chcieť veriť, že táto žena trpela kedysi poriadnou nadváhou. Dnes je skvelým príkladom, že byť fit a vyzerať zvodne môžete aj dávno po štyridsiatke!

Kanaďanka Alicia Schoroth je dnes úspešnou fitnesskou, trénerkou aj výživovou poradkyňou a vďaka Instagramu inšpiruje tisíce žien z celého sveta.

Nikdy nie je neskoro začať

Alicia svoj vek netají, práve naopak. Je hrdá, že vo svojich 47. rokoch sa cíti oveľa lepšie, ako keď mala o polovicu menej a rozhodne aj oveľa lepšie vyzerá.

Táto fit mamička mala v detstve nadváhu, počas dospievania ju zase potrápila porucha príjmu potravy a jej zdravotný stav a kondícia boli veľmi biedne. Vzťah k vlastnému telu a zdraviu zmenila až vtedy, keď jej na zdravotné problémy súvisiace s cukrovkou zomrel otec, píše denník The Sun.

Cvičiť začala až keď mala 26 rokov a vtedy sa začala viac zaujímať aj o zdravú výživu, neskôr začala pracovať aj ako výživová poradkyňa a osobná trénerka. Ako 42-ročná sa zúčastnila prvej fitness súťaže a odvtedy zbiera jeden úspech za druhým.

Ako byť fit aj po 40-tke?

Alicia je dnes obrovským vzorom pre ženy nad 40 rokov a sama je dôkazom toho, že sa to naozaj dá. Ženám radí, ako by mali pribúdajúcim vekom prispôsobovať cvičenie a rovnako aj stravu. “To, čo fungovalo, keď ste mali dvadsať, už jednoducho fungovať nebude, je to prirodzené,” tvrdí atraktívna blondínka a dodáva, že ženy vo vyššom veku by sa mali zamerať na väčšiu konzumáciu bielkovín, pridať by mali viac zdravých tukov, listovej zeleniny a zeleniny s vysokým podielom vlákniny.

Okrem zdravej a výživnej stravy radí ženám, aby pili dostatok obyčajnej čistej vody, aby dbali na pravidelný spánok a chránili sa pred slnečným žiarením.

„Väčšina ľudí má strach zo starnutia. Ja nechcem žiť v strachu, preto som sa rozhodla ísť vpred a žiť čo najzdravším a vyváženým životným štýlom, aby som starla najlepšie, ako sa dá,“ hovorí Alicia a dodáva, že rovnako dôležitá v živote je podľa nej aj vďačnosť a pozitívne myslenie. Atraktívna blondínka tvrdí, že toto všetko dokopy dokáže výrazne spomaliť starnutie. Niečo na tom rozhodne bude, súhlasíte?

Súvisiace články

Najčítanejšie