Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Telo skrývala pod vrstvami oblečenia, potom prišiel ŠOK: Anorektička vážila iba 25 kíl!
Zdielať na

Telo skrývala pod vrstvami oblečenia, potom prišiel ŠOK: Anorektička vážila iba 25 kíl!

Zdroj: Profimedia

Trápenie tejto mladej ženy sa začalo už na základnej škole, kde sa jej spolužiaci posmievali kvôli bacuľatej postave. Jej chorobná túžba schudnúť ju nakoniec takmer pripravila o život.

Šikana na školách je žiaľ stále veľmi rozšírená a nie vždy sa ju podarí odhaliť. Deti vedia byť kruté a často si neuvedomujú, ako silno môžu svojmu spolužiakovi či spolužiačke ublížiť. Svoje vie o tom aj jedna mladá žena, ktorá roky znášala výsmech kvôli svojej bacuľatej postave. Zašlo to až tak ďaleko, že začala chorobne chudnúť a vyhladovala sa na neuveriteľných 25 kíl!

Dnes sa už stravuje pravidelne v menších porciách...

Dnes už 18-ročná Ellie Spofforth už od detstva veľa piekla a varila spolu s mamou, čo sa pomaly začalo odrážať aj na jej postave. Spolužiaci v škole si to samozrejme všimli a začali ju kvôli nadváhe šikanovať.

Ellie to nechcela už ďalej znášať a tak začala jesť čoraz menej, pred rodičmi sa najedla a potom to potajomky vyvracala na záchode. “Mala som kombináciu anorexie a bulímie,” cituje mladú ženu denník Metro.

Ellie Spofforth

Profimedia

​Rodičia si samozrejme všimli, že sa s ich dcérou niečo deje, no ona sa uzatvorila do seba a vychudnuté telo skrývala pod veľkými svetrami. Zašlo to až tak ďaleko, že schudla na príšerných 25 kíl a nevládala už ani chodiť a dokonca ani vstať z postele.

Ellie začala mať vážne obavy, že jej telo skolabuje a že neprežije a konečne nabrala odvahu a mame napísala list, v ktorom sa ku všetkému priznala.

Mladé dievča skončilo v liečebni, kde jej okrem iného diagnostikovali aj depresiu. Bola taká slabá, že sa mohla pohybovať iba na vozíčku, vlastné nohy ju už neudržali. Jej imunita bola v katastrofálnom stave, rovnako, ako jej psychický stav. Okrem toho jej padali celé chumáče vlasov a prišla aj o menštruáciu.

Ellie Spofforth

Profimedia

Keď dovŕšila 18 rokov, mohla už pokračovať v liečbe na klinike pre dospelých, kde sa konečne začal jej stav pomaly zlepšovať a to aj vďaka jej láske k hudbe, ktorá ju sprevádzala každým dňom. Šialený boj s anorexiou nakoniec vyhrala, dnes dokáže opäť prijímať všetky druhy potravy a jej postava má už konečne oblejšie krivky, ktorými sa pravidelne chváli aj na sociálnych sieťach.

Hoci úplne zdravá ešte nie je a niektoré zdravotné problémy jej už zostanú natrvalo, je šťastná, že dostala šancu na nový život. Držíme jej palce!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ellie May? (@elliespofforth)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ellie May? (@elliespofforth)

Súvisiace články

Najčítanejšie