Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
TOP nepečený koláč s jahodami: Zabodujte dobrotou, ktorá ihneď zmizne zo stola
Zdielať na

TOP nepečený koláč s jahodami: Zabodujte dobrotou, ktorá ihneď zmizne zo stola

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Sezóna jahôd je v plnom prúde a vy rozmýšľate, ako ich ešte využiť? Vyskúšajte si z nich pripraviť napríklad fantastický nepečený zákusok, ktorý máte hotový raz dva a zaručene ním prekvapíte každú návštevu.

Tento koláčik pripravíte naozaj veľmi jednoducho a rýchlo a jeho chuť vás absolútne dostane. Chrumkavý základ s nadýchaným krémom a šťavnatými jahodami si zaručene obľúbite.

Nepečený jahodový koláč

Ingrediencie:

Na korpus
• 400 g maslových sušienok
• 120 g masla

Na krém
• 250 g mascarpone
• 120 g smotany na šľahanie
• 100 g práškového cukru
• 150 g jahôd

Postup

  1. Rozdrvte sušienky pomocou mixéra, zalejte ich rozpusteným maslom a vytvorte korpus na koláč.
  2. Vyložte dno formy s priemerom 24 cm papierom na pečenie a polovicou cesta vytvorte na dne a bokoch základ pre koláč. Dajte zachladiť do chladničky a pripravte si náplň.
  3. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom opatrne vmiešajte mascarpone.
  4. Jahody umyte, nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do krému.
  5. Hotový krém nalejte na sušienkový korpus a posypte zvyšným sušienkovým cestom.
  6. Dajte dobre zachladiť a môžete podávať ozdobené práškovým cukrom a čerstvými jahodami.

Sledujte obľúbenú reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja každý pracovný deň o 17:55 na JOJke!

Moja mama varí lepšie ako tvoja

Súvisiace články

Najčítanejšie