Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po pôrode vzácnych dvojčiat ju lekár vydesil: Ako jej mohol TOTO povedať?
Zdielať na

Po pôrode vzácnych dvojčiat ju lekár vydesil: Ako jej mohol TOTO povedať?

Zdroj: Instagram/baileyandthebabies

Šanca, že sa narodia takéto výnimočné dvojičky, je približne jedna k miliónu. Pôrodník zostal taký zaskočený, že zareagoval úplne nevhodne.

Nicola Bailey mala s manželom už štvorročného syna Lucasa, keď sa dozvedeli, že čakajú dvojčatá.

Nicola vedela, že v bruškú nosí dve dievčatká a s celou rodinkou sa na ne neuveriteľne tešili. Samotné tehotenstvo aj všetky vyšetrenia počas tehotenstva dopadli výborne, tak nemali dôvod na obavy.

Myslela si, že jedno z detí zomrelo

Sestričky Harper a Quinn prišli na svet predčasne v 32.týždni a ihneď po narodení ich odviezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, takže mamička ani nevidela ich tváričky.

Čerstvá trojnásobná mamička tŕpla v izbe a netrpezlivo čakala na správy od lekárov. Po dlhom čakaní sa konečne objavil v jej izbe pôrodník, ktorý bol už na pohľad neistý a nervózny. Začal so slovami “je mi ľúto, že vám to musím oznámiť…” a Nicola si okamžite myslela, že minimálne jedno z detí to nezvládlo.

Až po chvíli z lekára vypadlo, že o niekoľko minút strašia Harper sa narodila s Downovým syndrómom. Lekár cítil vinu, že im unikla skutočnosť, ktorá sa bežne odhalí v testoch aj na ultrazvuku a mamičke sa namiesto gratulácie ospravedlnil.

Rodičia sa na rozdiel od lekárov vôbec nezľakli a obe dievčatá prijali s nadšením a láskou. „Harper je Harper a Quinn je Quinn, každá je iná, ale nikdy ich nebudeme porovnávať,” vyhlásili rodičia a dodali, že vždy budú milovať všetky svoje deti rovnako.

Krásne dvojčatá majú dnes už tri roky a Nicola sa v rámci osvety a informovania o Downovom syndróme často vracia aj k pôrodu a k reakcii pôrodníka, ktorý bol podľa nej absolútne neprofesionálny a necitlivý.

„Samozrejme, lekári vám musia povedať všetky faktické informácie, ale myslím si, že prvá vec, ktorú by žena potrebovala počuť, by bolo niečo takéto: „Mamička, gratulujem vám, obe dievčatá sa majú dobre, sú nádherné, no žiaľ máme podozrenie, že jedno z detí má Downov syndróm...“ hovorí Nicola, ktorá si samozrejme prešla s manželom rôznymi fázami, aj hnevom a šialenými obavami o svoju dcérku.

Rozhodla by sa inak?

Nicola dostáva často otázky, či by sa rozhodla dieťa vynosiť, keby vopred vedela, že bude mať Downov syndróm, niektorí sa jej dokonca pýtajú, či by si priala, aby táto diagnóza u Harper zmizla.

„Všetci rodičia samozrejme chcú, aby ich deti boli čo najviac zdravé a to chceme aj my. No zároveň by som nikdy nechcela Harper „vziať“ Downov syndróm. Už by nebola taká úžasná. Iba ona dokáže vidieť svet inak, kvôli tomu, aká je. Je presne taká, aká má byť!“ hovorí pyšná mamička, ktorá sa netají tým, že zo začiatku boli dcérkinou diagnózou vystrašení, no deň po dni sa stále viac potvrdzovali v tom, že v nej dostali výnimočný dar.

„Moja priateľka, ktorá má tiež dcéru s Downovým syndrómom, mi raz povedala, že Harper budem milovať takou hlbokou láskou, akú som dovtedy nepoznala, a mala pravdu. Milujem všetky naše deti, no ona celú našu rodinu obohatila niečím nepopísateľným. Sme nesmierne šťastní, že ju máme. Sledovať jej radosť zo života, čistú dušu, ktorá sa tak veľa usmieva, to je niečo, čo sa ani nedá vysvetliť,“ hovorí mamička, vďaka ktorej sa mnohí ľudia začali na Downov syndróm pozerať inak.

Prekrásna rodinka, držíme im palce!

Súvisiace články

Najčítanejšie