Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Princ George po prvýkrát v spoločnosti od zverejnenia maminej diagnózy: Dojímavé zábery s otcom
Zdielať na

Princ George po prvýkrát v spoločnosti od zverejnenia maminej diagnózy: Dojímavé zábery s otcom

Zdroj: Profimedia

Najstarší potomok princa Williama a princeznej Kate sa objavil na verejnosti po prvýkrát, odkedy jeho mama priznala pred celým svetom, že bojuje s rakovinou. Pohľad na chlapca v otcovej spoločnosti mnohých rozcítil.

Princezná Kate zverejnila 22. marca video, v ktorom priznala, že zvádza boj s rakovinou a zároveň vysvetlila, že potrebovala čas na to, aby to vhodným spôsobom dokázala povedať svojim deťom. Odvtedy sa ani Kate ani jej deti na verejnosti neobjavili, až doteraz. Ako prvého zobral princ William do spoločnosti svojho najstaršieho syna, princa Georga, informuje edition.cnn.com.

Princ William (41) a princ George (10) sa zúčastnili futbalového zápasu v anglickom Birminghame, kde fandili svojmu obľúbenému tímu Aston Villa počas štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy UEFA.

Obaja sa dobre bavili, zápas pozorne sledovali, vstávali a tlieskali, no napriek tomu bolo na oboch vidieť, že s celou rodinou prežívajú náročné obdobie. Ide o prvú verejnú akciu, ktorej sa zúčastnili po tom, čo princezná z Walesu (42) oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapiu. Keďže deti mali vtedy prázdniny, britská kráľovská rodina sa snažila tráviť čas predovšetkým v súkromí.

Princ William s Georgeom si užili zápas v spoločnosti známeho futbalistu Tyrona Mingsa. Princ William je zároveň prezidentom Futbalovej asociácie, riadiaceho orgánu anglického futbalu, a po desaťročia spomínanému tímu fandí.

„Kedysi dávno v škole som sa dostal k futbalu. Všetci moji priatelia boli fanúšikovia Chelsea alebo Manchestru United a ja som ich v skutočnosti nechcel nasledovať. Chcel som mať tím, ktorý by bol skôr uprostred tabuľky, ktorý by mi mohol poskytnúť emotívnejšie momenty ako na horskej dráhe. Aston Villa mala vždy skvelú históriu.“ povedal princ William v minulosti. Aj princ George je hrdým fanúšikom tímu Aston Villa, v minulosti sa zúčastnil hneď niekoľkých jeho zápasov.

Deň pred zápasom v Birminghame princ William zverejnil prvý príspevok na sociálnych sieťach od doby, kedy Kate uviedla, že má rakovinu. Na platforme X, ktorú zdieľa so svojou ženou, zaželal hráčke tímu Aston Villa a Lionesses pokojný odchod do dôchodku. „Rachel Daly, ďakujem Ti za toľko nezabudnuteľných vystúpení s Lionesses a Aston Ville prajem veľa gólov!“ uviedol William.

View this post on Instagram

A post shared by Royals UK (@royalsbritain)

Súvisiace články

Najčítanejšie