Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ako naučiť deti správne jesť? Vyskúšajte šikovný TRIK Sarah Jessicy Parker
Zdielať na

Ako naučiť deti správne jesť? Vyskúšajte šikovný TRIK Sarah Jessicy Parker

Zdroj: Profimedia

Herečka sa od začiatku snažila, aby mali jej deti pozitívny vzťah k jedlu a dnes môže hrdo povedať, že sa jej to podarilo. Jej výchovné rady si môžete osvojiť aj vy!

Sarah Jessica Parker (59) sa v podcaste “Ruthie's Table 4“ rozprávala so šéfkuchárkou The River Café a moderátorkou Ruthie Rogers o tom, s čím v detstve a dospievaní bojovala ohľadom stravovania. Vysvetlila, že práve kvôli nesprávnym výchovným metódam svojich rodičov, sa ona pri svojich deťoch snažila k tejto téme stavať inak, píše abcnews.go.com.

Žiadne zákazy a diéty 

Okrem 21-ročného syna Jamesa, má s manželom Matthewom Broderickom dve 14-ročné dcéry Marion and Tabithu. Na rozdiel od striktných pravidiel, ktoré ona a jej súrodenci zažili počas dospievania, chce svojim dcéram dopriať zdravý a vyrovnaný prístup k jedlu. Uvedomuje si, že práve dievčatá majú nielen v detstve ale aj pri dospievaní s jedlom problém, preto sa snaží, aby sa kvôli tomu nikdy netrápili.  

„Mám dievčatá, a to posledné, čo chcem, je, aby sa kvôli jedlu stresovali, ako by to bol nepriateľ, s ktorým musí neustále bojovať.” Sama totiž v detstve zažila prísne stravovanie, keď sladkosti boli v ich rodine úplné tabu. „Keď som sa so súrodencami odsťahovala od rodičov, hneď sme si kúpili tonu sušienok a buchiet,” popísala herečka. „Toto som pre dievčatá rozhodne nechcela!"   

Profimedia

Rodinné večere aj sladké 

„Verím, že im vážne pomáham mať s jedlom normálny vzťah. Majú a budú mať svoje vlastné postavy, ktoré dúfajme budú zdravé. Dievčatá sú aktívne, takže si môžu jedlo užívať bez stresu a raz za čas aj sladké.” Sarah prezradila, že s manželom obaja radi varia. Povinnosti v kuchyni si delia rovným dielom a obaja sa starajú o to, aby si celá rodina si mohla dopriať kvalitné jedlo.   

„V nedeľu vždy varí Matthew,“ hovorí. „Ale v podstate varíme každý deň. Naozaj každý deň. A tiež sa vždy snažíme jesť spoločne ako rodina,” vysvetľuje herečka, ktorá sa to snaží dodržiavať vždy, keď im to povinnosti dovolia. Domáca strava je u nich na prvom mieste, donáškové služby vôbec nevyužívajú, občas sa najedia v reštaurácii, ale doma majú vždy aspoň niečo pripravené.

„Ani jeden z nás nie je práve šéfkuchár, ale dievčatá vždy hovoria, aké majú šťastie, že všetci môžeme jesť skoro každý večer spoločne," povedala Parker, ktorá verí, že jej deti nebudú mať pocit, že im niečo chýba, či už ide o jedlo alebo pozitívny vzťah k vlastnému telu.  

„Ľudí nemôžete nútiť k niečomu, čo im nejde alebo čo nechcú. Dúfam, že si odnesú lásku k chutiam a nájdu si vlastné spôsoby, ako sa stravovať zdravo,“ uzavrela herečka. 

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Súvisiace články

Najčítanejšie