Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po dvoch týždňoch konečne spolu: FOTO predčasne narodených dvojčiat dojalo celý svet
Zdielať na

Po dvoch týždňoch konečne spolu: FOTO predčasne narodených dvojčiat dojalo celý svet

Zdroj: Profimedia

Najmä menšiemu a slabšiemu bábätku lekári veľké šance na prežitie nedávali, no drobučká bojovníčka to zvládla a mohla sa konečne zvítať so svojim bračekom.

Tehotenstvo Laury Hough bolo sprevádzané komplikáciami a nemocnicu musela navštevovať dvakrát do týždňa. Dvojčatá boli v ohrození a to najmä dievčatko, ktoré nedostávalo z placenty dostatok živín. Lekári pripravovali rodičov na to, že pravdepodobne neprežije, píše denník Mirror.

Malí veľkí bojovníci

Dvojčatá Louie a Neve sa nakoniec narodili predčasne v tridsiatom týždne cisárskym rezom v nemocnici v anglickom Liverpoole, pričom dievčatko Neve vážilo ledva 500 gramov.  

Kým lekári sa obávali najskôr o drobučkú Neve, komplikácie nastali aj u jej bračeka Louia. "Mal veľké problémy s pľúcami, pretože mal v sebe vzduch," opísala dramatické chvíle Laura. Predčasne narodení súrodenci tak museli bojovať každý zvlášť, no po štrnástich dňoch po odlúčení, keď bol ich stav stabilizovaný, sa mohli konečne stretnúť.

Dojímavé zvítanie

Po dvoch týždňoch, keď dali bábätká k sebe v inkubátore, nastal prekrásny moment, ktorý sa rodičom podarilo zachytiť a tieto snímky okamžite obleteli sociálne siete.

Profimedia

"Oboch umiestnili do rovnakého inkubátora. Skončili rukami na sebe, so skríženými nohami a držali sa za ruky. Bolo zábavné a dojímavé zároveň sledovať ten moment,“ povedala šťastná mamička.

Prekrásne bábätka a úžasní bojovníci, držíme im palce!

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie