Keď ho ochutnáte, nebudete chcieť iný! Najlepší vaječný likér máte hotový za 10 minút
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Tak ako varené víno, aj vaječný likér patrí k tradičným nápojom, ktoré nám spríjemňujú Vianoce. Ak si vyskúšate vyrobiť domáci, ten kupovaný už rozhodne nebudete chcieť!
Možno sa vám do toho nikdy nechcelo a radšej si vaječný likér kupujete v obchode. Recept na jeho prípravu je však oveľa jednoduchší, ako ste si mysleli, presvedčte sa!
Domáci vaječný likér
Ingrediencie:
- 300 ml salka
- 5 žĺtok
- 1 PL práškového cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- rum (množstvo podľa chuti)
Profimedia
Postup:
- Metličkou ušľahajte žĺtka s cukrom do peny.
- Pridajte salko a ďalej miešajte, kým sa zmes úplne nespojí, môžete použiť aj ponorný mixér.
- Na záver prilejte rum podľa chuti a opäť dobre premiešajte.
- Hotovo!
Tip:
Ak si chcete vyrobiť aj nealkoholickú verziu pre deti, jednoducho časť odlejte pred pridaním rumu. Pridaním kvalitného kakaa si pripravíte likér čokoládový, prípadne si rovno kúpte čokoládové salko. Likér uchovávajte v sklenenej fľaške v chladničke.