Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Má po šesťdesiatke, ale vyzerá ako mladík: Chlapík prezradil svoj recept na spomalenie starnutia
Zdielať na

Má po šesťdesiatke, ale vyzerá ako mladík: Chlapík prezradil svoj recept na spomalenie starnutia

Zdroj: Instagram/mexnewz

Pri pohľade na jeho tvár a pevné svalnaté telo mu ľudia väčšinou tipujú 30-40 rokov, no má o desiatky rokov viac. Ako je to možné, že vyzerá tak mlado a fit?

61-ročný Dave Pascoe z Michiganu dokazuje svetu, že aj v dôchodkovom veku je možné vyzerať stále mlado, príťažlivo a tiež sa tak cítiť, píše The Sun. Dave tvrdí, že stačí dodržiavať pár zásad a vaše telo sa vám odmení dlhovekosťou a výbornou kondíciou. Najdôležitejšie je podľa neho nepreťažovať sa, nestresovať a vedieť kvalitne odpočívať.

Každodenná rutina 

Fit chlapík si každé ráno, keď vstane, dopraje jeden banán s malou miskou chia semienok, orechov a bobuľovitým ovocím. Následne potom osem minút sedí na elektromagnetickej podložke, ktorá stimuluje prietok krvi. Potom vykonáva naťahovacie cvičenia. Nasleduje hygiena a čistenie zubov, po ktorom si dôkladne „zoškriabe“ povlak na jazyku. Ranný rituál zavŕši polovicou doplnkov výživy, ktoré zapíja domácim citrónovým čajom, druhú si dáva večer, dokopy ich denne užije až 158!   

Vďaka týmto krokom sa vraj cíti na tridsaťosem rokov, čomu zodpovedajú aj jeho výsledky krvi. Dave je presvedčený, že len vďaka neustálemu pohybu a zdravému životnému štýlu sprevádzanému pravidelnými meditáciami a vystavovaniu sa minimálnemu stresu, je možné vyzerať a cítiť sa stále mlado.  

"Netúžim po tom, aby sa moje zdravie zhoršilo skôr, ako skončí môj život. Očakávam, že sa dožijem minimálne 95 rokov a stále budem v úžasnej kondícii," povedal.

View this post on Instagram

A post shared by MexNewz (@mexnewz)

Psychická pohoda je základ

Na doplnky výživy a rôzne meditačné procedúry minie síce poriadny balík peňazí, ale podľa neho je to tá najlepšia investícia. Fit chlapík celý život pracoval ako inžinier, nemal fyzicky namáhavú prácu a snažil sa, aby ho práca príliš nezaťažovala ani po psychickej stránke. Teraz je v skvelej kondícii a málokto mu verí, že má už po šesťdesiatke.  

„Jem všetko. Nemám žiadnu diétu, ale každé jedlo konzumujem s mierou. Jem zdravo a doprajem si všetko, čo telo potrebuje. Každý deň chodím do infrasauny a starám sa o svoje telo,“ uviedol stále príťažlivý Dave.   

Pravidelne tiež navštevuje saunu a pláva. Dôležité sú podľa neho aj prechádzky v prírode a tiež pravidelné meditácie vonku, či už v lese, alebo na pláži, dôležité je nájsť úplný kľud mimo rušných miest. Čo sa týka pokožky, na pleť si pravidelne aplikuje pleťové séra a krémy, na ktoré si potom aplikuje kolagénové peptidy. Nuž, takto vyzerať v jeho veku by chcel asi každý, však?   

Súvisiace články

Najčítanejšie