Jasno
12°
Bratislava
Jediná Slovenka, ktorá zabodovala popri Rihanne, Beyoncé aj kráľovnej Alžbete II.: Táto blondína nám robí dobré meno vo svete
Zdielať na

Jediná Slovenka, ktorá zabodovala popri Rihanne, Beyoncé aj kráľovnej Alžbete II.: Táto blondína nám robí dobré meno vo svete

Zdroj: Instagram

Aj taká malá krajina, akou je Slovensko, sa môže pochváliť osobnosťami, ktoré hýbu dianím v spoločnosti. Jednou z nich je aj naša prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá bodovala v rebríčku najvplyvnejších žien sveta.

Prestížny časopis Forbes každoročne zverejňuje 100 najvplyvnejších žien z celého sveta. Tento rok sa do neho opäť prebojovala aj Zuzana Čaputová, ktorá obsadila 86. miesto. Čím zaujala?

​Tvorcov spomínaného rebríčka oslovila najmä bojom proti korupcii, ale aj tým, že je prvá žena na poste prezidentky Slovenskej republiky. "Jej vplyv pomohol v roku 2018 rozpútať protesty, ktoré viedli k odstúpeniu Roberta Fica z postu premiéra po vražde politického reportéra," píše sa v spomínanom časopise. Čaputovú tu taktiež označujú ako "osamelý politický hlas v mori demagógie".

Časopis Forbes zverejňuje rebríček najvplyvnejších žien z celého sveta od roku 2004. Nájdete v ňom mená z politiky, filantropie, obchodu aj šoubiznisu. Tvorcovia jednotlivé mená vyberajú podľa vplyvu, zárobkov, ale aj popularity v médiách. Z tých najznámejších dám by ste tu tento rok našli Rihannu, Taylor Swift, Reese Witherspoon, kráľovnú Alžbetu II, novozélandskú premiérku Jacindu Ardern, americkú vicepremiérku Kamalu Harris a mnohé iné.  

Súvisiace články

Najčítanejšie