Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Málo jete, cvičíte a stále priberáte? Stačí urobiť dve zmeny a kilá pôjdu dole!
Zdielať na

Málo jete, cvičíte a stále priberáte? Stačí urobiť dve zmeny a kilá pôjdu dole!

Zdroj: Profimedia

Máte pocit, že po štyridsiatke to s vami ide dolu vodou? Stále môžete mať vysnívanú postavičku! Stačí len, aby ste naštartovali spomalený metabolizmus a my vám poradíme, ako na to!

Ak máte po štyridsiatke, zrejme ste si na sebe všimli zmeny. Máte o niečo menej energie, telo sa mení a zhadzovať nabraté kilá už nejde tak rýchlo, ako to bolo pred rokmi. Prečo?

Aj Zuzane Vačkovej sa podarilo výrazne schudnúť! Ako?

Môže za to genetika, ale najmä hormóny. Práve po štyridsiatke v ženskom tele ubúda estrogénu, čo má aj za následok, že sa vám tuk ľahšie ukladá, najmä v oblasti brucha. Rovnako sa vám spomaľuje aj metabolizmus. Potrebujete menej energie na bazálny metabolizmus, teda ten, ktorý je nevyhnutý na prežitie. Naopak, menej spálite fyzickou aktivitou. Stále však môžete dosiahnuť postavu snov. 

Profimedia

Začnite počítať kalórie

Ak chcete schudnúť, musíte sa dostať do kalorického deficitu - prijať menej kalórií, ako telo za jeden deň potrebuje. Ak sa vám to podarí, telo si na svoje fungovanie bude brať zo zásob a kilá pôjdu dole! Ako sa dostať do kalorického deficitu? Najprv si musíte vypočítať, koľko kalórií denne vaše telo potrebuje. Na internete nájdete množstvo kalkulačiek a existuje veľa aplikácií, ktoré vám ich vypočítajú. Potom stačí vsadiť na vhodný jedálniček, aby ste vypočítaný príjem neprekročili.

Stavte na správne cvičenie

Dôležité je, aby ste začali kvalitne cvičiť. Ideálne je skombinovať beh so silovým tréningom. Neuveríte, no práve ním dokáže telo spáliť veľa tuku.

Aj Barbore Švidraňovej sa za ostatné mesiace podarilo poriadne schudnúť a dnes a pýši krásnou postavičkou!

Súvisiace články

Najčítanejšie