Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
4 ranné zlozvyky, ktoré spôsobujú priberanie: Minimálne jeden z nich robíme všetci!
Zdielať na

4 ranné zlozvyky, ktoré spôsobujú priberanie: Minimálne jeden z nich robíme všetci!

Zdroj: unsplash.com/kinga-cichewicz

Každý z nás má nejaké ranné rituály, ktoré robí denne takmer rovnako. Možno vás to prekvapí, ale niektoré z nich dokážu spôsobiť, že priberáte viac na váhe a nie je to len o tom, čo si naložíte na tanier!

Vstanete, idete sa umyť, zacvičíte si, dáte si raňajky a kávu alebo to máte inak? Ak si chcete udržať štíhlu líniu, mali by ste si dávať pozor na tieto ranné (zlo)zvyky.

Jasmina Alagič mala top postavu už krátko po pôrode napriek tomu, že šport neobľubuje... Takto!

Ranné zlozvyky, ktoré spôsobujú priberanie

1. Príliš dlhý spánok

Môže byť aj spánku priveľa? Veru môže! Príliš dlhý spánok telu neprospieva, rovnako, ako keď ho máte málo. Podľa odborných výskumov vraj ľudia, ktorí spia viac ako 10 hodín, majú častejšie sklony k nadváhe ako tí, spia 7 až 9 hodín. Potreba spánku je individuálna, ale aby dospelým ľuďom správne fungoval metabolizmus, je ideálne spať  7 až 8 hodín denne.

2. Zatiahnuté závesy či žalúzie

Mnohým sa ráno ťažko vstáva a tak sa cítia príjemnejšie, ak zostanú ešte v prítmí. Toto však nie je správne! Odostrite závesy hneď ráno a pustite do bytu prirodzené svetlo. Takto sa nielen vy rýchlejšie prebudíte, ale nakopne sa aj váš metabolizmus a  spaľovanie kalórií.

unsplash.com

3. Nepostlaná posteľ

Ak sa vám ráno nechce upratať posteľ, neznamená to, že z toho hneď priberiete. Dokázané však je, že poriadkumilovní ľudia, pre ktorých je ráno ustlaná posteľ samozrejmosť, sú viac disciplinovaní pri dodržiavaní zdravého životného štýlu, či už ide o stravovanie alebo cvičenie.

4. Vynechávanie raňajok

Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Ak ráno vypijete maximálne kávu a najete sa až na obed, nečudujte sa, že budete bez energie a kilá san a vás budú lepiť. Podľa dietológov sú ideálne vyvážené raňajky, ktoré obsahujú cca 600 kalórií. Raňajky ovplyvňujú naše stravovanie počas dňa, kto pravidelne raňajkuje, neprepadne návalom vlčieho hladu.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie