Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Keď ju matka po pôrode uvidela, vzdala sa jej: Ako dopadlo dievča s ojedinelou diagnózou?
Zdielať na

Keď ju matka po pôrode uvidela, vzdala sa jej: Ako dopadlo dievča s ojedinelou diagnózou?

Zdroj: youtube/1on1 plus

Ihneď po narodení bolo všetkým jasné, že toto dieťa je iné a bude sa výrazne odlišovať od všetkých po celý svoj život. Našťastie, našla sa milujúca rodina, ktorá jej umožnila žiť napriek hendikepu plnohodnotný život.

Keď sa Hannah narodila, bola oveľa menšia a ľahšia ako iní novorodenci a stavba jej telíčka napovedala, že sa nebude správne vyvíjať. Lekári určili jej diagnózu takmer okamžite, podľa všetkých znakov bolo jasné, že sa narodila s veľmi zriedkavou chorobou, ktorá sa volá primárny nanizmus. Vzácnu diagnózu má iba približne 100 ľudí na celom svete.

Matka sa jej vzdala

Keď matke oznámili, s akou diagnózou sa jej dcérka narodila, hneď vedela, že nebude schopná zvládať jej ochorenie a tak sa jej vzdala ešte v pôrodnici.

Malá Hannah skončila v detskom domove, našťastie tam nestrávila veľa času, pretože sa našla rodina, ktorá sa rozhodla prijať ju a umožniť jej mať čo najkrajší život. Hoci Jackie a Larry Kritzeckovci mali už tri vlastné deti, prijali drobučké dievčatko s otvorenou náručou.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=880585358623276&set=a.183455501669602&type=3

 

Ľudia s nanizmom sa okrem iných zdravotných komplikácii dožijú kratšieho veku ako bežní ľudia, preto sa celá rodina o ňu starala s láskou, aby svoj život mohla žiť naplno. Rodičia ju milujú a rovnako aj jej súrodenci, ktorí ju vždy obraňovali, ak sa jej niekto posmieval kvôli vzrastu.

Hannah má dnes už 25 rokov a je to veselé a večne pozitívne naladené dievča. Miluje hudbu, spev, balet a hip-hop a má presne také sny a túžby ako všetky mladé dievčatá. Zúčastnila sa dokonca relácie, kde si ľudia trpasličieho vzrastu hľadali partnerov a tam stretla aj Brada, ktorý mal rovnakú diagnózu ako ona. Žiaľ, lásku si užili len krátko, pretože Brad zomrel.

https://www.facebook.com/jackiekritzeck/posts/1346191562062651

 

Malé dievča s veľkým srdcom

Hannah síce nemá ani jeden meter, ale jej láska k životu a k svojej rodine je obrovská. Keď jej adoptívna mama ochorela a ležala vo vážnom stave v nemocnici, ukázalo sa, že potrebuje okamžitú transplantáciu obličky, lebo inak zomrie. Hannah trvala na tom, že jej obličku daruje, hoci lekári v jej prípade upozorňovali na veľké riziko. Nakoniec jej umožnili obličku darovať a svojej mame tak mohla odplatiť všetko, čo pre ňu urobila.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1926135810734887&set=a.102515759763577

 

Hannah vždy túžila byť hviezdou, už ako dvojročná navštevovala tanečné kurzy, neskôr začala dokonca s gymnastikou. Aj keď jej fyzický stav pri tanci spôsobuje často veľa bolesti, nebráni jej to v tom, aby išla za svojimi snami.

Mladá malá žena vie, že je malá pravdepodobnosť, že by sa mohla dožiť 30-tych narodenín a preto si každý jeden deň vychutnáva naplno. Je šťastná, že sa jej podarilo splniť už niekoľko veľkých snov a to stretnúť sa so svojim idolom – Selenou Gomez či zahrať si vo filme.

Klobúk dole pred touto malou veľkou ženou, držíme jej palce!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa H Rashae Kritzeck (@dancequen)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa H Rashae Kritzeck (@dancequen)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nia Sioux (@niasioux)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa H Rashae Kritzeck (@dancequen)

Súvisiace články

Najčítanejšie