Jasno
Bratislava
Karol
4.11.2024
Už neviete, čo s cuketou? Pripravte ju podľa obľúbeného receptu Zdenky Studenkovej
Zdielať na

Už neviete, čo s cuketou? Pripravte ju podľa obľúbeného receptu Zdenky Studenkovej

Zdroj: TV JOJ

O Zdene Studenkovej je známe, že okrem herectva je jej veľkou vášňou aj varenie. Vyskúšajte tento veľmi chutný a pritom jednoduchý recept z cukiet, zaručene si ho obľúbi celá rodina.

Cuketa patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny, obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok, vlákniny aj vody, pričom má minimum kalórií a je preto vhodná aj pri diétach a zdravom stravovaní. Táto zelenina má množstvo prospešných benefitov pre zdravie, okrem zlepšenia trávenia napríklad tiež udržuje zdravú a mladistvú pokožku, posilňuje kosti a zuby.

Receptov na prípravu a využitie cukety je veľmi veľa, my vám ponúkame skvelý tip od Zdenky Studenkovej, ktorý sa nachádza aj v jej kuchárskej knihe Aj varenie je umenie.    

Zapekaná cuketa podľa Zdenky Studenkovej   

Ingrediencie:  

  • 3 mladé cukety  
  • 1 – 2 ks taveného syra  
  • 4 – 5 čerstvých rajčín alebo 1 konzerva  
  • 1 kúsok škorice  
  • 3 strúčiky cesnaku  
  • 2 PL oleja  
  • petržlenová vňať alebo iné čerstvé bylinky  
  • 100 g syra Eidam  
  • soľ, vegeta  

Profimedia (ilustračná fotografia)

​Postup:  

  1. Cukety umyjeme, rozrežeme po dĺžke na polovicu a lyžicou vydlabeme stred.   
  2. Do zapekacej vymastenej nádoby uložíme cuketové lodičky.   
  3. Zeleninu osolíme, pridáme vegetu a na dno natlačíme syrokrém.   
  4. V hrnci na oleji podusíme pokrájaný cesnak, rajčiny s kúskom škorice, pridáme vydlabanú dužinu z cukety a dochutíme bylinkami. Následne plnkou naplníme cuketové lodičky.   
  5. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Dobrú chuť!   

Súvisiace články

Najčítanejšie