Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Ďalšia rana pre vážne chorú Christinu Applegate: TÝMTO trpí jej 13-ročná dcéra
Zdielať na

Ďalšia rana pre vážne chorú Christinu Applegate: TÝMTO trpí jej 13-ročná dcéra

Zdroj: Profimedia

Nielen že sa musí sama stretávať so všetkými strasťami života s roztrúsenou sklerózou, teraz sa navyše musí vyrovnať aj s tým, že ani jej dcéra Sadie nie je zdravotne v poriadku.

To, čo v živote prežíva Christina Applegate (52), je ako nekončiaci zlý sen. Akoby nestačilo, že sama bojuje s veľmi vážnym ochorením, aj jej 13-ročná dcéra si od lekárov vypočula vážnu diagnózu, píše usmagazine.com.

Pre herečku, ktorú si diváci najviac pamätajú ako Kelly zo seriálu Ženatý so záväzkami, je jej jediná dcéra Sadie (13) jedným zo životných motorov. Christina Applegate má svoj podcast, v ktorom otvorene hovorí o všetkých problémoch, s ktorými sa v živote stretáva. Nebojí sa povedať ani to, že občas potrebuje nosiť plienky a minule ľudí šokovala svojim vyjadrením, že má kvôli chorobe také depresie, že ju ani nebaví žiť.   

A tentoraz si do programu pozvala dcéru Sadie, ktorá sa bohužiaľ tiež musí stretávať so zdravotnými problémami. Mladá slečna prehovorila o svojej diagnóze. „Mám niečo, čomu sa hovorí POTS. Nemám potuchy, čo to vlastne je, ale má to niečo spoločné s autonómnym nervovým systémom a ovplyvňuje to moje srdce. Keď sa postavím, točí sa mi hlava, nohy mi strašne slabnú a mám pocit, že omdliem,“ povedala Sadie, ktorá si musela na svoju diagnózu počkať veľmi dlho.   

Profimedia

Zo začiatku si totiž v škole pri jej ťažkostiach mysleli, že sa chce akurát uliať z vyučovania, a aj jej slávna mama prezradila, že problémom nevenovala dostatočnú pozornosť, pretože netušila, že taká choroba existuje.  

Syndróm POTS je podľa odbornej literatúry Syndróm posturálnej ortostatickej tachykardie a charakterizuje sa zvýšením srdcovej frekvencie po zmene polohy. Je častejšia u žien a ľudia s týmto ochorením by sa mali vyhýbať vysokým teplotám, alkoholu alebo konzumácii niektorých jedál.   

„Nenávidím to kvôli tebe, zlatko. Som smutná. Ale viem, že budeš v poriadku. Som tu pre teba a verím ti. A ďakujem ti, že si to vyniesla na svetlo a do povedomia,“ povedala herečka v podcaste. Tej bola roztrúsená skleróza diagnostikovaná v roku 2021. Sadie tiež prezradila, že vďaka chorobe si lepšie uvedomuje, čím prechádza jej mamička. 

View this post on Instagram

A post shared by PopCulture (@popculture)

Súvisiace články

Najčítanejšie