Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sociálne siete ovládla nová vlasová výzva: Pozor! Scalp Popping je podľa odborníkov nebezpečný
Zdielať na

Sociálne siete ovládla nová vlasová výzva: Pozor! Scalp Popping je podľa odborníkov nebezpečný

Zdroj: TikTok/yanasemerly

Po internete sa šíri ďalšia výzva, ktorú mnohé dievčatá skúšajú ako divé. Na prvý pohľad to možno vyzerá zábavne, no bezpečné to nie je ani náhodou!

Ak budú vaši tínedžeri spomínať Scalp Popping challenge, buďte v strehu! Ide o ďalší z bizarných kúskov, ktorý môže byť naozaj nebezpečný!

Užívateľka siete TikTok @yanasemerly nedávno zverejnila video, z ktorého sa stal okamžite hit a teraz ho mladí vo veľkom napodobňujú. O čo vlastne ide?

Scalp Popping je výzva, pri ktorej vám niekto vezme malý prameň vlasov, obtočí si ich okolo prsta a potom prudko vytrhne, píše denník Metro. Ak to urobíte správne, budete počuť smiešny pukajúci zvuk. Tento challenge však nemá žiadny skrytý účinok na krásu ani nič podobné, ide skutočne len o vytvorenie tohto bizarného zvuku.

Túto výzvu radšej neskúšajte!

„Aj keď sa vám praskanie pokožky hlavy môže na prvý pohľad zdať zábavné, existuje riziko vážneho poškodenia,“ upozorňuje Anthony Youn, plastický chirurg z Detroitu.

Zdôrazňuje tiež to, že „pop“, ktorý počujete, keď potiahnete vlasy, je zvuk mäkkého tkaniva spojeného s vašou pokožkou hlavy vystupujúcim z lebky, nazývaného galea aponeurotica.

„Nerobte to, prosím. Môžete si roztrhnúť pokožku na hlave, spustiť vnútorné krvácanie a spôsobiť veľkú bolesť!“ varuje odborník, ktorý nechápe, prečo mladí ľudia takto zbytočne riskujú.

@yanasemerly ♬ original sound - Yana

Súvisiace články

Najčítanejšie