Čím nahradiť obľúbené, no nezdravé čipsy? Vyskúšajte chrumkavú dobrotu podľa Zuzky Vačkovej
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/zuzanavackova
Všetci ich milujeme, no všetci rovnako veľmi dobre vieme, že mastné a presolené zemiakové čipsy rozhodne nepatria medzi zdravé pochutiny. Dobrou správou je, že ich môžeme nahradiť niečím zdravším a pritom veľmi chutným!
Z obľúbenej herečky Zuzky Vačkovej je tiež úspešná influencerka, ktorá na sociálnych sieťach zdieľa rôzne motivujúce príspevky. Medzi tie najobľúbenejšie patria určite videá s rýchlymi a chutnými receptami, medzi ktoré sa najnovšie zaradili aj tieto lákavo vyzerajúce a zdravé mrkvové čipsy. Vyskúšajte si tento super jednoduchý a pritom veľmi chutný recept aj vy!
Chrumkavé mrkvové čipsy
Budete potrebovať:
- Mrkvu
- Soľ, korenie
- Parmezán
- Biely jogurt, cesnak a bylinky na dip
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Postup:
- Očistenú mrkvu nakrájajte na hrubšie kolieska a uvarte do mäkka v posolenej vode.
- Pripravte si plech a vystlite ho papierom na pečenie.
- Uvarené mrkvové kolieska prerežte na menšie kúsky, na plechu ich mierne stlačte, aby vám vznikli malé placky.
- Mrkvu posolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným parmezánom.
- Pri 200 °C upečieme do chrumkava približne 20 minút.
- Mrkvové čipsy môžeme podávať samostatne s dipom, alebo ich môžeme servírovať napríklad ku krémovej polievke.
Jogurtový dip
Do bieleho jogurtu pridajte podľa chuti pretlačený cesnak, soľ a bylinky podľa chuti. Dobre premiešajte a môžete podávať s čipsami!