Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po rokoch trápenia si povedala dosť: Odhodila žiletku a ukázala svoju hruď!
Zdielať na

Po rokoch trápenia si povedala dosť: Odhodila žiletku a ukázala svoju hruď!

Zdroj: Profimedia

Svojská umelkyňa sa jedného dňa rozhodla, že si prestane odstraňovať chĺpky na celom tele a vraj sa nikdy necítila viac sexi. Mali by ste na to odvahu aj vy?

Kanaďanka Esther Calixte-Bea z Montrealu (24) je nadmerne ochlpená a roky sa trápila s holením celého tela. Po rokoch sa rozhodla skoncovať so žiletkami a holiacimi strojčekmi a cíti sa vraj veľmi sexi a najmä slobodne.

Som chlpatá, no a čo?

Umelkyňa priznáva, že jej trvalo dlho, kým sa jej podarilo zmieriť sa s tým, ako vyzerá. Kvôli ochlpeniu sa veľmi trápila a dokonca mala depresie. “Neustále som sa holila, aby nikto nevidel, že mi chlpy rastú aj na hrudi,” priznáva a dodáva, že používala aj vosk, čo ju navyše spôsobovalo veľké bolesti.

V roku 2019 sa rozhodla, že sa vráti k prirodzenosti a jednoducho si nechá ochlpenie rásť, píše denník The Sun. “Pár týždňov mi to trvalo, ale rýchlo som si zvykla. Bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som spravila,” hovorí Esther, ktorá sa cíti konečne slobodne.

Esther Calixte-Bea

Profimedia

Esther je umeleckou maliarkou a aj vo svojich obrazoch často znázorňuje také ženy, akou sa rozhodla byť aj ona. Aj týmto spôsobom chce poukazovať na to, že ide o úplne prirodzenú vec a ochlpenie nie je nič hnusné.

Mladá žena predpokladá, že nadmerné ochlpenie zdedila po svojich dávnych predkoch s africkými koreňmi. “V minulosti bolo ochlpenie ženského tela považované za krásne a príťažlivé,” hovorí Esther a dodáva, že presne takto sa teraz cíti aj ona.

Esther Calixte-Bea

Profimedia

Exotická kráska sa stretáva aj s kritikou, ale oveľa viac dostáva pozitívnych reakcií, čo ju veľmi prekvapilo aj potešilo. „Dostala som tisíce správ od žien z rôznych kútov sveta, ktoré sa trápia rovnako, ako kedysi ja. Ukázala som im, že sa vôbec nemajú za čo hanbiť. Už nikdy nedovolím, aby mi spoločnosť diktovala, čo mám robiť a ako mám vyzerať,“ dodáva. 

Čo si o tom myslíte vy? Mali by ste odvahu urobiť takéto rozhodnutie?

Súvisiace články

Najčítanejšie