Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chceli pomôcť pri pandémii, schytali kritiku: TOTO ľudia od Harryho a Meghan nechcú
Zdielať na

Chceli pomôcť pri pandémii, schytali kritiku: TOTO ľudia od Harryho a Meghan nechcú

Zdroj: Profimedia

Britský princ Harry s manželkou sa odchodom do Kanady vyhli šíreniu koronavírusu v Británii, no situácia ich veľmi trápi a majú strach aj o svojich blízkych. Ich snaha pomôcť však nedopadla tak, ako si predstavovali.

Harry a Meghan čelili v posledných mesiacoch ostrej kritike kvôli rozhodnutiu vzdať sa kráľovských povinností a čiastočne aj výhod. Napriek tomu sa teraz snažili „očistiť“ pomocou pri svetovej pandémii.

Kým v mnohých štátoch sa očakáva vrchol pandémie v najbližších týždňoch, Čína hlási dobré správy!

Na sociálnej sieti oznámili, že chcú byť pri celosvetovej kríze kvôli koronavírusu tiež nápomocní. Ich pomoc bude spočívať v tom, že budú zdieľať dôležité a overené informácie a rady, ktoré by ľuďom v týchto ťažkých časoch mohli pomôcť udržať zdravie a duševnú pohodu.

"Žijeme v neistej dobe. Teraz sa viac než keď inokedy vzájomne potrebujeme. V čase, ktorý môže pôsobiť desivo, sa potrebujeme kvôli pravde, podpore a zmierneniu pocitu osamelosti," píšu vojvoda a vojvodkyňa na svojom profile.

Kráľovský pár ďalej úprimne poďakoval všetkým, ktorí sa aktívne podieľajú na zastavení šírenia vírusu a tiež na zmiernení jeho následkov.

"Naša ochota, ako ľudí, čeliť tvárou v tvár tomu, čo zažívame s chorobou Covid-19, je ohromujúca," uviedli, a vyzvali všetkých k empatii a vzájomnej láskavosti. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

Ľudia im už neveria

I keď mnohí im za túto myšlienku a povzbudzujúce slová poďakovali, iní to označili za obyčajné „divadlo.“

Práve teraz im ešte viac vyčítajú odchod do Kanady, šialené peniaze za rekonštrukciu sídla Frogmore Cottage, personálu a obrovské náklady na ochranku. “Mali by ste popremýšľať, že tie šialené peniaze, ktoré nás stojíte, mohli ísť na nemocnice a potrebné zdravotné vybavenie na boj s koronavírusom!” napísal im jeden z mnohých. Ďalší zase kritizovali to, že v tých najťažších časoch nestoja pri svojej rodine, ale radšej pandémiu prežijú zavretí vo svojom súkromnom luxuse.

Strach o starých rodičov

Harry má však veľkú obavu o zdravie svojej babky a dedka, pretože si uvedomuje, že pre ľudí v ich veku je vírus najnebezpečnejší. Je rád, že s nimi mohol stráviť čas ešte predtým, ako to celé prepuklo, píše denník Daily Mail a ďalej dodáva, že Harry je so svojimi najbližšími v neustálom kontakte a aj na diaľku dáva pozor, aby boli v úplnom bezpečí.

Čo sa týka personálu a najbližších ľudí z okolia Harryho, Meghan a ich synčeka, všetci musia nosiť rúška a ochranné rukavice, len minimum z nich sa môže priblížiť do ich tesnej blízkosti. Je totiž len otázkou času, kedy sa koronavírus dostane aj do ich končín.

https://www.instagram.com/p/B94TTwtixL_/?utm_source=ig_embed

Súvisiace články

Najčítanejšie