Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Status zúfalej českej doktorky: Ľudia, nebláznite, TAKTO sa nakazíte najrýchlejšie!
Zdielať na

Status zúfalej českej doktorky: Ľudia, nebláznite, TAKTO sa nakazíte najrýchlejšie!

Zdroj: Facebook/Pavla Kovaříková

Po tieto dni sme všetkým lekárom a zdravotníkom vďační niekoľkonásobne viac. Skúsme sa im odvďačiť predovšetkým tak, že budeme dodržiavať všetko, o čo nás prosia!

Ak sa cítite v poslednom období vyčerpaní a len s ťažkosťami zvládate prácu z domu skĺbiť napríklad s domácim vyučovaním vašich detí, spomeňte si na tých ľudí, ktorí pracujú v zdravotníctve. Aj oni majú deti, rodičov, starých rodičov. A tiež majú strach. Napriek tomu riskujú svoje zdravie aj život, aby pomáhali iným.

Chcete sa ochrániť? TOTO nikdy nerobte!

"Už nemôžeme. Nespíme, nejeme, na záchode som nebola ani nepamätám," začína svoj status česká lekárka Pavla z Nemocnice Na Bulovce, ktorá upozorňuje na stovky ľudí, ktorí chodia do nemocnice, lebo sa chcú dať otestovať, pritom nemajú žiadne príznaky.

"Aj napriek večnému opakovaniu v médiách, aby ľudia nechodili osobne na výtery, je ich tu stále odhadom asi miliarda. Takže znovu - ak nemáte žiadne alebo iba ľahké príznaky, zostaňte doma, pite dosť tekutín, pri teplote berte paralen a vyležte sa z toho. Nechápem logiku toho, keď sa ľudia boja, že by koronavírus mohli mať, prídu na jediné miesto, kde je stopercentne jasné, že sa tam koronavírus vyskytuje, " uviedla lekárka v statuse na facebooku, ktorý sa rozšíril rýchlosťou blesku.

Prestaňte klamať!

Aby ľudia boli otestovaní, uchyľujú sa podľa Pavly ku klamstvám. "Po prvé - my ani cez spánkový deficit nie sme úplne blbé a spoznáme, či je niekomu zle, alebo nie, a dosť ma uráža, keď zo mňa niekto robí debila a hrá si tu divadlo. A po druhé, plytvajú našim časom a energiou a zdravotníckym materiálom, ktorý by sme mohli využiť pre niekoho, kto našu starostlivosť naozaj potrebuje, " opísala lekárka. "V zdravotníctve síce už chvíľku pracujem, ale keď nám ľudia ukradli rúška, tak ma to prekvapilo," dodala.

Pavla tiež podotkla, že na lekárov ľudia kričia. "Jasné, ste nahnevaní na vládu, považujete ich opatrenia za príliš drsné, nedostatočné, zle komunikované, ja to beriem, ale uvedomte si, že tu kričíte na chudáka, ktorý sa už neviem ako dlho nevyspal a ktorý má na rozhodnutie premiéra zhruba rovnaký vplyv ako na zajtrajšie počasie na Srí Lanke,“ dodala lekárka a vyzvala ľudí, aby sa správali rozumne.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158129919362206&set=a.10152627510722206&type=3&theater

Súvisiace články

Najčítanejšie