Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nohavice alebo šaty – čo bude túto jar viac trendy?
Zdielať na

Nohavice alebo šaty – čo bude túto jar viac trendy?

PR ČLÁNOK Nové trendy pre jar/leto 2022 sú tu a my sme nadšené. I keď sme minulý rok ešte stále nemali veľa možností využiť naše módne kúsky, tento rok je všetkému inak a nastal čas, aby sme zažiarili.

Tohtoročná móda so sebou prináša nutnosť ľahkého, jednoduchého, luxusného, a jemného oblečenia, ktoré na seba môžete v zhone nahodiť, a budete vyzerať úchvatne. Na jednej strane je tu veľmi jasný posun k odhaľovaniu a rozparkom, na strane druhej je v hre aj veľmi elegantný a decentný protiklad. Móda jednoducho odráža rozmary moderného nakupujúceho a jeho prirodzený sklon zmeniť názor. Skvelá je preto najmä správa, že tento rok si nemusíte vyberať medzi šatami a nohavicami! Minišaty a espadrilky, či dámsky nohavicový kostým a lodičky totiž ešte žiadnu sezónu neboli tak trendy, a obľúbené značky musia držať krok. Znamená to, že so svojimi jarnými trendmi môžete byť tak divoká a dobrodružná, ako len chcete, alebo môžete staviť na takú jednoduchosť, ako sa len dá. V kolekcii jarných módnych trendov si tak dokáže každý nájsť svoj osobný štýl. 

Dolce & Gabbana či Michael Kors, tento rok všetci módnemu priemyslu dali jasne najavo, že dámsky nohavicový kostým najlepšie vyzerá v kombinácii so spodným prádlom. Keďže sme strávili množstvo mesiacov mimo kancelárií, dizajnéri sa rozhodli, že návrat do práce, musí vyzerať trochu inak, a to rozhodne viac sexi. Aj keď si pravdepodobne tento outfit na zasadnutie manažmentu nezvolíte, pokiaľ sa chystáte na večierok, alebo na odvážne rande, vaša snaha bude rozhodne ocenená. Nezáleží pri tom vôbec na tom, aký druh kostýmu zvolíte. Preferujete vypasovanejší strih? Alebo možno milujete vrstvenie a ste fanúšičkou objemných blejzrov – výborne! Oversized saká sú stále horúcim trendom, a nebude tomu inak ani v nadchádzajúcej sezóne.  Veľké dámske nohavice tiež znamenajú veľké plány. Okrem oversized sák sú trendy aj voľné široké nohavice, ktoré sa s nimi skvelo kombinujú. Pokojne zvoľte aj oversized blúzku alebo kabát. A možno aj všetko naraz. Niekedy je príležitosť aj na podobný druh outfitov, ktoré môžete okázalo vylepšiť opaskom. S príchodom jari sú však v móde aj elegantné šortky. Klasický nohavicový kostým tak môžete vymeniť za kostým so šortkami, vďaka čomu vám nebude tak teplo, a vaše nohy vyniknú.

Šaty a sukne pre každý typ osobnosti 

Keďže ďalším horúcim trendom je odhaliť vaše telo na správnych miestach, je čas ukázať vaše vyšportované bruško, ktoré vám daroval život v takmer dvojročnej izolácii. Štýlovo sa vraciame späť do 60. rokov, no v móde je nepochybne aj glam 80. rokov. Jednoducho, čokoľvek, čo necháva vaše brucho odhalené, či už sú to krátke topy a sukne alebo okázalé šaty. Ak budú navyše vo výrazných vzoroch, ktoré pripomínajú obdobie hippies, váš outfit rozhodne získa správnu dávku pozornosti. Táto sezóna je čiastočne ovplyvnená aj rozvoľňovaním opatrení a večierkami, na ktoré sme sa všetci už tešili.

Ďalším horúcim trendom sú kontrastné kombinácie. Súčasné trendy a ich postoj k čiernej a bielej, ktorý vyzerá skvelo práve na šatách a sukniach, nájdete v pruhoch a bodkách. Tento dizajn je grafický, ale aj hravý, odvážny a skrátka neskutočne sexy. Stavte na korzetové šaty, ktoré si môžete vziať na firemný večierok, alebo zvoľte luxusnejší prístup k večeru s priateľmi tým, že si oblečiete diskotékový top a sukňu.   

Na svoje si prídu aj páni 

V pánskej móde tento rok nájdeme tiež hneď niekoľko prekvapení. Do hry sa totiž dostávajú farby, a trendom roku 2022 v pánskej móde bude rozhodne výrazná červená. Napriek tomu, že je to veľmi intenzívna farba, červená sa hodí takmer ku všetkému. Páni môžu zvoliť jeden výrazný prvok, akým je napríklad sako alebo pánske nohavice https://answear.sk/k/on/oblecenie/nohavice , a vyskladať okolo neho zvyšok outfitu. Je to zároveň ideálny spôsob, ako vášho partnera zladiť s vašim oblečením. K nohaviciach sa tento rok budú už tradične nosiť pánske mikiny. To je skvelou správou, preto si páni môžu vybrať v podstate akékoľvek pánske mikiny na answear.sk, a zladiť ich s obľúbenými nohavicami. Na pánsky nákupný zoznam by si však páni mali pripísať aj rolák. Rolákový trend pretrváva už niekoľko rokov. V móde sú farebné roláky, či roláky s potlačou. 

Najčítanejšie