Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zdravé a chutné jedlo pre škôlkarov? TU to funguje úplne perfektne!
Zdielať na

Zdravé a chutné jedlo pre škôlkarov? TU to funguje úplne perfektne!

Zdroj: Instagram/dominika.sakmarova

Ste spokojní s jedálničkom, ktorý dostáva vaše dieťa v škole alebo škôlke? Mnohí rodičia ho totiž ofrflú, keďže by si pre svoje ratolesti vedeli predstaviť aj oveľa zdravšie a chutnejšie jedlá. Ako je to inde vo svete?

Dominika žije s manželom a deťmi v Južnej Kórei, kde jej staršia dcérka navštevuje materskú školu. A tu je teda všetko úplne iné ako na Slovensku!

​Okrem toho, čo sa deti v škôlke učia, ako spia a čo robia, zaujímavé je aj to, ako sa stravujú. Každý mesiac je venovaný nejakej zelenine, z ktorej majú deti aj najviac jedál v jedálničku. Napríklad potravinou mesiaca január bola mrkva, takže práve táto zelenina aj dominovala menu. Dokonca rodičia dostali aj tipy na recepty s mrkvou. Okrem toho si deti pochutia na baklažán, gaštanovom pyré, kalerábe, ryžových koláčoch s fazuľou, riasach a tofu. 

Instagram/dominika.sakmarova

Instagram/dominika.sakmarova

​Vyzerá to tak, že Kórejčania naozaj dbajú na to, aby ich deti odmalička jedli pestrú a vyváženú stravu. "Zelenina je obvykle dochutená sezamom. Zvyčajne je tam jedna zeleninová príloha, jedna s bielkovinami a jedna fermentovaná," priznala Dominika, ktorá na Instagrame pravidelne opisuje svoj život v Južnej Kórei. Ako ste spokojní s jedálničkom vašich detí vy?

Instagram/dominika.sakmarova

Súvisiace články

Najčítanejšie