Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ako podať dieťaťu liek bez boja? TRIK tejto mamičky funguje na sto percent
Zdielať na

Ako podať dieťaťu liek bez boja? TRIK tejto mamičky funguje na sto percent

Zdroj: Instagram/tinyheartseducation

Aj váš drobec sa bráni, plače a bojuje, ak sa snažíte do neho dostať liek či sirup? Vyskúšajte túto fintu, na ktorú nedajú dopustiť mnohí rodičia.

Väčším deťom sa to už ľahšie vysvetľuje, no dostať liek či sirup do malého drobca, ktorý sa bráni a plače, je často pre rodičov ťažký oriešok. Niektorým nezostáva iné, iba siahnuť po trikoch, ktorými dieťa jednoducho prekabátia.

Šikovný trik na podanie lieku

Snáď najhoršie je to so sirupmi, ktoré majú naozaj výraznú a nepríjemnú chuť. Dieťa zatne zuby, bráni sa, a ak sa vám aj podarí pretlačiť mu tekutinu do úst, vypľuje ju. Zažívate niečo podobné pri podávaní liekov a sirupov aj vy? Ak má vaša ratolesť jeden rok a viac, môžete ho skúsiť prekabátiť týmto trikom.

Mamička 18-mesačného synčeka vo videu ukázala trik, s ktorým sa jej vždy podarí dostať doňho liek, keď je chorý, píše denník Metro. Po zúfalých bojoch a nepodarených pokusoch zvolila malé nutné zlo v podobe maličkých ozdobných cukríčkov. Tie jednoducho nasype na sirup, ktorý má na lyžičke a synčekovi povie, že má preňho „čarovnú pochúťku“ napríklad dinosaura, jednorožca a podobne. Pozrite sa, ako geniálne tento malý podraz zabral!

Mnohí rodičia tejto mamičke poďakovali a pri najbližšej príležitosti sa to chystajú vyskúšať. Iní sa zase podelili so svojimi trikmi, podľa čoho je úplne jasné, že tento problém pozná väčšina rodín.

Máte aj vy nejakú fintu, alebo vám deti pri podávaní lieku nikdy neprotestovali?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Postpartum (@postpartum)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ????? ???? (@thenannyalex)

Súvisiace články

Najčítanejšie