Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prestaňte siahať tehotným na brucho! TOTO sú dôvody, prečo je to úplne nevhodné
Zdielať na

Prestaňte siahať tehotným na brucho! TOTO sú dôvody, prečo je to úplne nevhodné

Možno ste to už tiež urobili, pretože je niekedy ťažké sa ubrániť. Ale nerobte to. Nie kvôli poverám, ale z týchto nasledujúcich dôvodov.

Predstavte si, že by ste išli po ulici, stretli známeho, dali sa s ním do reči a on by vám zrazu siahol na brucho. Úplná hlúposť, však? Ale keď je žena v inom stave, deje sa jej to úplne bežne!

Na úlohu otca sa už teší aj Ján Ďurovčík!

Zažila to snáď každá tehotná žena. Znenazdajky jej niekto siahne na brucho, s úsmevom a presvedčením, že jej to nevadí. Alebo že ju to dokonca poteší. Pri partnerovi či blízkej rodine je to samozrejme iné, no cudzí ľudia by to len tak robiť určite nemali!

Menej ako pes?

Väčšina ľudí považuje za normálne, že ak si chcú pohladiť cudzieho psa, opýtajú sa, či môžu. Ale tehotné brucho sa stáva verejným majetkom, ktorý navyše nehryzie, takže ľudia - a to aj relatívne neznámi - sa proste nepýtajú a rovno si siahnu. Nie je to v poriadku!

Ženy sa cítia všelijako

Samozrejme - tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy, ale pravda je skôr to, že obzvlášť ku koncu tohto obdobia sa mnohé ženy cítia ako veľryby. Nestále počúvajú pripomienky, či snáď čakajú dvojčatá, a do toho im ešte niekto na to obrie brucho siaha. Je im to skrátka nepríjemné, bodka!

Je to brucho, nie dieťa

Ľudia, ktorí majú neustále nutkanie dotýkať sa brucha tehotných žien, majú možno pocit, že tak vlastne hladia dieťa, no treba si uvedomiť realitu! Hladíte len a len tehotné brucho s jeho väčšími či menšími špekmi.

Profimedia

Proste je to drzé

Dotýkať sa iného človeka je pomerne intímne, najmä ak ide o také partie, ako je práve brucho. Pamätajte na to, ako je vám osobne nepríjemné, keď niekto narúša vašu osobnú bublinu. Zdá sa, že v mnohých očiach akoby tehotné na svoje súkromie nemali nárok.

Pretože povedala nie

Niektorí ľudia siahnu tehotnej žene na brucho aj vtedy, aj keď si to vyslovene neželá. Ak sa môžeme prihovoriť za všetky tehotné ženy, nie skutočne znamená nie. Rešpektujte to!

Môže to byť riskantné

Dobre, tým, že sa dotknete tehotnej ženy, respektíve jej brucha, jej pravdepodobne nespôsobíte žiadnu zdravotnú ujmu, nenakazíte ju tak napríklad chrípkou. Ale vieme dobre, že budúce matky trápia všelijaké obavy a úzkosti, prečo im pridávať starosti ešte aj týmto? Skúste sa nabudúce vžiť do jej kože a keď máte nutkanie chytiť si bruško, slušne sa vopred spýtajte.

Ako si na svoje tehotenstvá spomínajú tieto celebritné dámy?

Súvisiace články

Najčítanejšie