Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Aký je váš prevládajúci živel? Zistite, ktorý z nich symbolizuje vašu povahu
Zdielať na

Aký je váš prevládajúci živel? Zistite, ktorý z nich symbolizuje vašu povahu

Zdroj: unsplash.com/brooke-cagle

Živly súvisia s ľudskou povahou a v každom z nás prevažuje jeden alebo dva. Keď budete vedieť, ktorý živel váš silný a ktorý je ten slabý, môžete byť oveľa výkonnejší a tiež spokojnejší.

Vedeli ste, že živlom zodpovedá aj vaša momentálna nálada? Možno si to ani neuvedomujete, ale stačí, keď poviete "som nažhavená, aby som sa do toho pustila", alebo "cítim sa tu ako ryba vo vode", a je jasné, k akému živlu patrí vaša nálada. Dobrý náznak toho, ktorý živel by mohol byť váš prevládajúci, predstavuje vaše znamenie.

U herečky Diany Mórovej určite prevláda živel ohňa, súhlasíte?

  1. zemské znamenia: Panna, Býk a Kozorožec
  2. vodné: Rak, Škorpión a Ryby
  3. vzduch: Blíženci, Váhy a Vodnár
  4. oheň: Baran, Lev a Strelec

Slnečné znamenie je však len jedna stránka astrologického charakteru. Niekedy stačí otvoriť svoju myseľ a zistíte, ktorý živel je vám bližší. 

Zem

Ľudia, u ktorých prevažuje tento živel, sú väčšinou praktickí a majú zdravý rozum. Uvedomujú si svoje telo a jeho potreby, takže bývajú pôžitkári. Sú skvelí organizátori a rozumejú si s financiami. Tiež patria k ľuďom, ktorí zo všetkých štyroch živlov potrebujú najmenšiu ochranu, pretože ich nikto nerozhodí. Nie sú radi, ak musia čeliť niečomu zložitému, čo nemôžu ovplyvniť. Práca s duchovnom je pre nich zložitá, pretože sú nohami až priveľmi na zemi. Preto potrebujete občas živel ohňa, aby vás povzbudil. 

unsplash.com/josh-frenette

Voda

Osoby, u ktorých prevažuje živel vody sú emocionálni a súcitní. Vážia si zväzky s inými ľuďmi a potrpia si na dôveryhodnosť. Chápu potreby druhých, takže pre nich bývajú silnou oporou. Niekedy sú ale príliš precitlivení a často si berú veci osobne. Sú to ale romantickí snílkovia, ktorí sú takmer vždy láskaví. Dokážu brať ohľady na ostatných, a niekedy aj na úkor seba samých. Nedokážete však priveľmi pochopiť ľudí, ktorí sú až príliš logickí, takže by vám občas prospel živel vzduchu, aby ste získali väčšiu ľahkosť a nebrali život tak vážne. 

unsplash.com/max-vertsanov

Vzduch

Prevažuje u vás oheň vzduchu? Potom ste určite zhovorčiví ľudia so sklonom k ​​ukecanosti. V hlave máte stále veľa myšlienok a neznášate, keď s vami druhí nekonajú na rovinu. Vzdušní ľudia používajú radi mozog a hľadajú neustále odpovede na akúkoľvek otázku. Sú bystrí a duchaplní, len niekedy si nechcú priznať vlastné pocity. Preto bývajú nervózni a úzkostliví. Emócie potrebujete spracovať a vyznať sa v nich, k tomu vám pomôže trošku vodného živlu, aby ste sa upokojili a schladili. 

unsplash.com/eli-defaria

Oheň

Ľudia, u ktorých prevažuje živel ohňa, bývajú plní energie a sebavedomia. Sú to ľudia, ktorí majú veľa ideálov a snažia sa vyskúšať v živote všetko. Dôverujú tomu, čomu vnútorne veria, ale nemajú veľmi radi rutinné záležitosti, akými sú účty či hypotéka. Ohniví ľudia sa často a rýchlo urazia, pretože sú tak trochu "samoštartéri." Pomôže vám živel zeme, vďaka ktorému budete viac praktickí a nebudete sa dostávať do konfliktov s realitou. Zemský živel vám tiež dodá pevnosť a výkonnosť, keď začnete túžiť po zmene.

unsplash.com/vadim-sadovski

Súvisiace články

Najčítanejšie