Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Už ste videli najpopulárnejší jesenný strom? Ľudia naňho čakajú v poradovníku
Zdielať na

Už ste videli najpopulárnejší jesenný strom? Ľudia naňho čakajú v poradovníku

Zdroj: Profimedia

Aj vy ste zvedaví, ako môže vyzerať strom, za ktorým cestujú ľudia z rôznych kútov sveta a jeho návštevu si dokonca musíte rezervovať? Pozrite sa na tú nádheru!

Strom láka turistov najmä v jesennom období, kedy sa jeho obrovská koruna zafarbí na prekrásnu sýto žltú farbu. Napadané lístie okolo stromu vytvorí dychberúcu scenériu, ktorú vidieť naživo, musí byť neopakovateľný zážitok.

Najpopulárnejší jesenný strom

Ide o 1400 rokov starý strom ginko, ktorý zasadil druhý cisár čínskej dynastie Tang – Taizong. Tento majestátny krásavec sa nachádza v horách Zhongnan, konkrétne v areáli budhistického chrámu Gu Guanyin v čínskej provincii Sha.

Pre miestnych obyvateľov bol strom celé roky súčasťou jesenných rituálov, ktoré sa pri ňom odohrávali, no to sa v posledných rokoch zmenilo. Jeho zábery v prekrásnom žltom šate obleteli sociálne siete a odvtedy je toto v miesto v jesennom období plné turistov nielen z Číny, ale z rôznych kútov sveta.

Ginko je dnes turisticky vyhľadávanou atrakciou a aby si pohľad naň mohol každý v pokoji vychutnať, je potrebné mať na jeho obdivovanie rezerváciu vopred. Denne k nemu pustia maximálne 3-tisíc ľudí. Napriek rezervácii sa musí na prehliadku čakať, no každý, kto sa ku stromu dostal, tvrdí, že to naozaj stálo za to. Veríme, je naozaj prekrásny, čo poviete? Chceli by ste ho vidieť naživo aj vy?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Temple of Leaves (@templeofleaves)

 

Súvisiace články

Najčítanejšie