Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Maska na vlasy: Typy liečivých masiek
Zdielať na
Krása a vlasy

Maska na vlasy: Typy liečivých masiek

Masky sa používajú v závislosti od typu vlasov a vlasovej pokožky, stavu vlasov a problému, ktorý je potrebné vyriešiť.

V závislosti od princípu fungovania existuje niekoľko typov masiek:

  • Regeneračné – dodávajú lesk, výživu poškodeným, farbeným a suchým vlasom. Tieto produkty sa používajú na obnovenie štruktúry poškodených vlasov. Sú jednoducho nenahraditeľné pre farbené vlasy, oslabené v dôsledku pôsobenia farby a vyžadujúce osobitnú pozornosť a starostlivosť.
  • Spevňujúce – používajú sa po zotavovacích procedúrach. Posilňujú vlasový folikul, zabraňujú vypadávaniu vlasov a stimulujú ich rast.
  • Výživné – vyživujú vlasy a pokožku hlavy látkami potrebnými pre ich zdravie a silu.
  • Hrejivé – používajú sa na stimuláciu rastu vlasov a zabráneniu ich vypadávania. Maska na vlasy zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy, spôsobujú spevnenie vlasov a podporujú ich rýchlejší rast.

Výrobky profesionálnej starostlivosti alebo tradičná medicína

Na internete nájdete v súčasnosti veľa receptov na liečbu a posilnenie vlasov, ktorých zložky na prípravu nájdete takmer v každej domácnosti. Takáto prírodná kozmetika zväčša neublíži a v niektorých prípadoch skutočne zlepší stav vlasov. Efekt však nebude taký výrazný ako z profesionálnych masiek a s najväčšou pravdepodobnosťou nevyrieši skutočne vážne problémy.

Profesionálne výrobky na starostlivosť a obnovu vlasov obsahujú biologicky aktívne zložky, rastlinné a éterické oleje, vyvážené komplexy vitamínov a minerálov, ktorých účinok bude nevyhnutný pre obnovenie zdravia vlasov. Profesionálne masky pre intenzívnejšiu liečbu obsahujú proteíny, keratín, pantenol, lecitín a ďalšie látky.

Trichológovia odporúčajú terapeutickú a regeneračnú keratínovú masku Dixidox DeLuxe keratin treatment mask № 4.3, ktorá stimuluje rast vlasov, posilňuje ich štruktúru, dodáva vlasom zdravý lesk, objem a pevnosť.

Talianska séria kozmetiky Optima (maska ​​Maschera Ricostruzione) má výrazný preventívny a liečebný účinok na poškodené vlasy.

Pamätajte si, že zdravie vlasov sa nedá obnoviť iba pomocou masiek. Musíte dbať na  zdravú výživu, vyhýbať sa stresu, viesť aktívny život, mať dostatok spánku a prijímať potrebné množstvo výživných látok. To vám pomôže nielen stať sa majiteľom krásnych, zdravých vlasov, ale aj posilniť telo ako celok.

Ak si chcete byť istí kvalitou svojho produktu na starostlivosť o vlasy, obráťte sa iba na dôveryhodné špecializované obchody a lekárne.

Zdielať na

Najčítanejšie