Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Chystáte sa ku kaderníčke? Stavte na TOP účes roka 2024, vyzerá skvelo a ľahko sa upravuje
Zdielať na

Chystáte sa ku kaderníčke? Stavte na TOP účes roka 2024, vyzerá skvelo a ľahko sa upravuje

Zdroj: unsplash/nicolas-flor

Kým doteraz bol najväčším účesovým trendom motýlí strih, aktuálne sa do popredia dostáva tzv. mačací strih. O aký účes ide a pre aký typ vlasov sa hodí najviac?

V roku 2023 sa nosil vlčí strih, no top hitom bol najmä motýlí strih, ktorý ste mohli vidieť aj na princeznej Kate Middleton. S novým rokom prichádza nový účes, ktorý názvom opäť zostáva v zvieracej ríši. Nadväzuje na predošlé vlasové trendy a má názov „kitty cut“, čiže mačací strih, informuje magazín Glamour.

Účes roka 2024 - mačací strih 

Ide vlastne o kombináciu motýlieho strihu s účesom shob, ktorý bol trendy túto jeseň. „Kitty cut“ má vlastne dĺžku shobu skombinovanú s nerovnomerne dlhými vlasmi z motýlieho strihu. 

„Mačací strih je menej huňatý, ale stále ponúka jemné vrstvy, ktoré vlasom dodávajú štruktúru a pohyb.  Kľúčové je, že sa v ňom miešajú jemne kaskádovité vrstvy so zmyselnou skrátenou dĺžkou – vlasy sú tak uhladené, ale aj sexi a mačacie,“ vysvetľuje beauty redaktorka Elle Turner.

View this post on Instagram

A post shared by Noa Teomi (@noa_teomi)

Ako na to?  

„Kľúčom je zostrihať vlasy tak, aby najdlhšia vrstva bola len o centimeter dlhšia ako najkratšia dĺžka. Cez chrbát a okolo tváre sú jemne stúpajúce vrstvy, nie príliš krátke a trhané. Okolo tváre môžu vrstvy pridať orámovanie – zvážte záclonkovú ofinu v dĺžke lícnej kosti až čeľuste,“ upresňuje Turner.  

 Výhodou tohto strihu je, že pôsobí veľmi žensky, ľahko sa upravuje a skvelo vyzerá tak na rovných, ako aj na vlnitých aj kučeravých vlasoch. Takýto strih môžete nosiť vyfúkaný, vyhladený ale aj jemne zvlnený či strapatý, vždy bude vyzerať trochu inak a pritom rovnako šik. Presvedčte sa o tom v niekoľkých inšpiráciách.

View this post on Instagram

A post shared by NANA (@nanaquality)

 

View this post on Instagram

A post shared by NANA (@nanaquality)

View this post on Instagram

A post shared by Milosz (@miloszhairstylist)

Súvisiace články

Najčítanejšie