Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ako sa zbavíte dvojitej brady? VIDEO Žofie je hitom!
Zdielať na

Ako sa zbavíte dvojitej brady? VIDEO Žofie je hitom!

Zdroj: Instagram

Hľadáte lacný a jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť svojej dvojitej brady? Vyskúšajte cvičenie lektorky tvárovej jogy Žofie Dubravíkovej.

Žofia Dubravíková je certifikovaná lektorka tvárovej jogy, ktorá je živým dôkazom, že tieto cvičenia naozaj fungujú! 

"Hľadala som prirodzený spôsob, ako si udržať mladistvý vzhľad a zjemniť si vrásky okolo očí. Náhodou som na internete natrafila na moju učiteľku, Fumiko Takatsu a absolvovala u nej 4-mesačný kurz tvárovej jogy. Mne samej pomohla tvárová joga zmierniť opuchy, pozdvihnúť vrchné viečka a "otvoriť " oči. Vďaka cvičeniu sa mi tiež podarilo pozdvihnúť kútiky úst," priznáva Žofia. Tvárová joga je tvárové cvičenie, ktorým uvoľňujeme preťažené svaly na tvári a krku, aktivujeme a posilňujeme "spiace" a ochabnuté svaly. Preťažené a aj ochabnuté svaly majú za následok tvorbu vrások.

Tvárovou jogou dokáže napríklad:
  • vyhladiť vrásky na čele (horizontálne aj vertikálne - medzi obočím)
  • pozdvihnúť vrchné viečka a eliminovať vrásky v okolí oči
  • zmierniť tmavé kruhy a opuchy pod očami
  • zjemniť vrásky smiechu
  • pozdvihnúť kútiky úst
  • spevniť kontúry tváre
  • eliminovať ako aj predchádzať dvojitej brade a celkovo dodať tvári svieži a zdravý vzhľad
  • prekrvenie pokožky, čo znamená prísun kyslíka a živín do tých najhlbších vrstiev pokožky
  • zrýchlenie metabolizmu pokožky a obnovy buniek, vďaka čomu sa naša pleť stáva jasnou a žiarivou
  • podpora tvorby kolagénu a elastínu
  • spomalenie procesu rednutia kostí, podobne ako keď cvičíme telo

Kedy začať cvičiť

Tvárová joga je určená takmer pre všetky vekové kategórie. Môžete začať, keď máte 20, čo je výborná prevencia, ale môžete začať, aj keď máte 60. "Výsledky sú samozrejme vidieť skôr na tvári, ktorá má už vrásky alebo je viditeľný vplyv gravitácie, pod ktorým naša tvár "padá" smerom nadol. Dosahovanie výsledkov je však veľmi individuálne. Okrem samotného tvárového cvičenia na to vplýva množstvo ďalších faktorov (životospráva, dĺžka a kvalita spánku a iné)," vysvetľuje Žofia. Prvé výsledky sa dajú vidieť už po 2-3 týždňoch. 

Ako na dvojitú bradu?

Dvojitá brada patrí medzi problematickú partiu mnohých žien. "Dokonca ju môžeme pozorovať už aj u mladých ľudí. Je to najmä našim nesprávnym postojom a častým pozeraním do mobilov. Keď máme hlavu skolenú smerom nadol, či už stojíme, sedíme alebo ležíme doma na gauči, spôsobujeme si vrásky na krku a ochabnutú pokožku pod bradou. Tak ako všade, aj tu platí, že prevencia je najdôležitejšia. A správny postoj je na celkove zlepšenie našej tváre, nielen dvojitej brady, kľúčový." Ideálnym cvičením na odstránenie dvojitej brady je cvik s názvom "Labutí krk". Okrem eliminovania dvojitej brady a vrások na krku, je výborný tiež na tvarovanie sánky a spodnej kontúry, prinavrátenie svalov na krku do ich prirodzenej dĺžky a celkové omladenie...

Návod na cvik

"Dlane si položte na kľúčnu kosť a mierne zatlačte. Jemne zakloňte hlavu a sánku vysuňte pomaly smerom dopredu a nahor. Mali by ste cítiť, ako sa vám naťahujú svaly na krku a pracujú vám svaly v okolí sánky a pod bradou. Pomaly a zhlboka dýchajte nosom. Vydržte v tejto pozícii 15-20 sekúnd, podľa toho ako sa cítite v tejto polohe komfortne a urobte celkovo 2-3 opakovania. Záklon robte opatrne, aby ste si neublížili. Nikdy by ste nemali pociťovať bolesť, len to, že naťahujete svaly v prednej časti krku," opisuje Žofia.

Súvisiace články

Najčítanejšie