Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vianoce podľa feng-šuej: Takto si v rodine udržíte pohodu aj peniaze
Zdielať na
Relax

Vianoce podľa feng-šuej: Takto si v rodine udržíte pohodu aj peniaze

Zdroj: Profimedia

Aj odborník na feng-šuej tvrdí, že Vianoce by mali byť hlavne o rodine a upevňovaní vzťahov. Tieto tipy vám pomôžu prežiť ich čo najlepšie.

Čo je na vianočných sviatkoch najdôležitejšie? Je to stromček, hromady darčekov alebo príjemná a pohodová atmosféra? Odborník na feng-šuej Jiří Černák hovorí, že by sme sviatky mali prežívať pohromade, v kruhu najbližších a pri jednom stole. Inšpirujte sa aj ďalšími radami.

6 tipov na pohodové Vianoce podľa feng-šuej

1. Pocit tepla

Ak chcete mať Vianoce skutočne pohodové, mal by z nich vyžarovať pocit tepla. Všetky dekorácie v byte by mali byť v teplých farbách, ideálne červenej, zlatej a oranžovej. Na čo by ste ešte nemali zabudnúť? Zapaľujte si sviečky, ak máte krb, používajte ho a hlavne buďte spolu. Pocit tepla musí vychádzať z interiéru ale rovnako aj od vás.

Profimedia

​2. Stromček

Teplé farby by mali mať aj ozdoby na stromčeku – červené, zlaté, prírodné alebo kombinácia týchto farieb dokopy. Snažte sa vyhnúť modrej alebo striebornej farbe, tie pôsobia chladne a zastavujú tok hojnosti. Okrem toho tieto farby vytvárajú pocit chladu.

Profimedia

3. Poriadok

Aj keď sa hovorí, že predvianočné upratovanie je nezmysel, ktorým sa len stresujeme, podľa feng-šuej je ale upratať pred sviatkami dôležité. Neporiadok totiž blokuje tok energie. Samozrejme to nemusíte preháňať, ale zamerajte sa na najdôležitejšie miesta. Podľa feng-šuej sú nimi predsieň, kuchyňa, jedáleň a spálňa. Tu totiž naberáme novú energiu do nového dňa.

Profimedia

​4. Pocit hojnosti a bohatstva

Nie nadarmo sa hovorí štedrému dňu štedrý. Rozhodne to ale nie je len o jedle, ale aj o darčekoch. Tých by malo radšej viac, ale menších, ako jeden veľký. A ak chcete, aby sa vás držali peniaze, na vchodové dvere zaveste kruh, ten symbolizuje tvar peňazí. Pokiaľ ide o vnútorné bohatstvo, majte v byte dosť misiek so sušeným ovocím alebo orechy - tie symbolizujú vnútorné naplnenie a udržujú rodinu pohromade.

Profimedia

​5. Sviečky

Nezabudnite na sviečky, na stole by mal byť svietnik s piatimi sviečkami. Číslo päť je stred, a keď sme v strede, všetko je tak, ako má byť. Ak žijete single a túžite po partnerovi, zapáľte len dve sviečky. Veci v páre znamenajú, že máte šancu na vzťah.

Profimedia

​6. Slávnostné oblečenie

K štedrovečernej večeri si rozhodne nesadajte v teplákoch, ale vyberte si pekný a sviatočný odev. Aj čisté oblečenie umožňuje príchod niečoho nového. A ešte jedna rada na záver. Vaše oblečenie by malo byť voľné, aby mohla energia prúdiť harmonicky celým vaším telom.

Profimedia

Súvisiace články