Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ako lacno a výhodne nakupovať cez internet? Tu sú naše tipy!
Zdielať na

Ako lacno a výhodne nakupovať cez internet? Tu sú naše tipy!

Zdroj: Profimedia.sk

Nie je asi pohodlnejší a rýchlejší spôsob nakupovania ako prostredníctvom internetu. Existuje však pár trikov, ako aj tu ušetriť pár eur...

Alfou a omegou nákupu cez internet je, aby ste nakupovali len na stránkach, ktoré sú overené! Inak sa vám veľmi ľahko môže stať, že prídete o peniaze a tovar nikdy neuvidíte. V ponuke máte hneď niekoľko slovenských webov, na ktorých nájdete recenzie mnohých online obchodov aj samotné referencie od zákazníkov. Ak už teda máte vybraté darčeky, tu sú triky, ako ľahko ušetriť.

Neplaťte za dopravu

Pár eur navyše vždy zaplatíte práve za prepravu tovaru k vám domov. Uložte si preto stránky, ktoré ponúkajú bezplatné dodanie a tovar hľadajte najprv tu. Verte, práve pred Vianocami ich bude naozaj veľa. Veľa obchodov ponúka možnosť vyzdvihnutia tovaru na predajni. Takto sa nebudete nerváčiť v kamennom obchode alebo pri pokladni a tovar si len vyzdvihnete.

Odoberajte letáky

Väčšina obchodov pri objednávkach ponúka, že vám budú na mail posielať info o akciách a novinkách. Áno, je to otravné a schránku máte zrejme zaplnenú podobnými materiálmi. Avšak, oplatí sa to! Takto budete mať hneď prehľad o zľavách a môžete ušetriť.

Neplaťte hneď

Ak ste si na istej stránke vybrali veci, nahádžte si ich do virtuálneho košíka a počkajte! Nezaplaťte veci, len ich tam nechajte a na stránku sa vráťte na druhý deň. Predajcovi ste poslali jasný signál, že máte záujem, no ešte váhate. Ak ste sa u nich zaregistrovali, zrejme vám mailom pošlú zľavový kód, ktorý pri nákupe využijete a ušetríte.

Profimedia.sk

​Nakupujte aj na zahraničných weboch

Existuje množstvo zahraničných webov, ktoré ponúkajú rôzne zľavové kupóny. Ide zväčša o veľké medzinárodné internetové obchody, no ani ich sa nemusíte obávať! Mnohé overené značky posielajú tovar aj na Slovensko, niektoré aj bez poštovného. Dodanie možno trvá o pár dní viac, ale za ušetrené peniaze sa to aj tak oplatí.

Buďte aj na sociálnych sieťach

Like-nite svoj obľúbený obchod aj na facebooku. Mnohé aj takto komunikujú so svojím zákazníkom a pripravia si pre nich špeciálne akcie a zľavy.

Prezerajte si stránky v anonymite

Ak ste si mysleli, že internetové ceny sú rovnaké pre všetkých – veľký omyl! Určite ste si všimli, že pri viacerých stránkach vám na obrazovke vyskočí okienko s COOKIES. Sú to vlastne malé súbory, ktoré sa uložia vo vašom počítači. Dokážu monitorovať stránky, ktoré navštevujete, aj to ako dlho na nich ste. Predajcovia sa aj vďaka nim o vás dozvedia, či a nakoľko ste ochotný platiť. Ak vyhodnotia, že ste ochotný platiť aj za vyššie ceny ako iní, tak vám ich navýšia. Riešenie je, využívať na vašom prehliadači inkognito okienko (na prehliadači Google Chrome si ho nastavíte tak, že kliknite na tri bodky vpravo hore a zakliknite Nové okno inkognito).

 

Súvisiace články