Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOP 10 najromantickejších filmov: Dlhé sychravé večery v objatí lásky
Zdielať na

TOP 10 najromantickejších filmov: Dlhé sychravé večery v objatí lásky

Zdroj: Thinkstock

Tma vonku už je pomerne skoro a večery už bývajú čoraz chladnejšie. Sú ako stvorené na pozeranie tých najromantickejších filmov všetkých čias. Či už ste s parterom alebo nie! Ktoré vás dostanú?

Hrubé ponožky, teplý čaj, varené víno a sledovanie romantického filmu vám prinesie okrem krátenia dlhých večerov aj trochu tepla do chladných a upršaných dní. Invázia romantických filmov vám naruší večer romantikou a silou lásky. Sladké filmy so šťastným koncom sú pre nás ženy oknom do duše. A z času na čas si ich každá z nás rada pozrie, aj po stý raz. A čo vy, ktorý film si z našej ponuky vyberiete?

1. Pretty Woman

Kto by nepoznal krásnu prostitútku so srdcom na dlani Vivian, ktorú si zahrala ryšavá kráska Julie Roberts. Vo filme sa stretne s očarujúcim Richardom Gerom, ktorý si zahral Edwarda, bohatého podnikateľa. Prenajme si prostitútku ako spoločníčku, no do ich "pracovnej" dohody zasiahne cit a láska. Vivian odstraňuje predsudky spoločnosti o tom, že je len hlúpa prostitútka, ktorá si neváži vlastné telo.

Profimedia

2. Hriešny tanec

Filmový romantický trhák, ktorý si pamätá nejedná generácia. Láska medzi tanečníkom Johnym (Patrick Swayze † 57) a jeho tanečnou partnerkou Bejby (Jennifer Grey) sa vo filme stupňuje erotickým tancom a skvelými pesničkami, ktoré nám vyhrávajú dodnes. Veď pesnička Time of my Life a pamätná „dvíhačka“ sa vryla do srdca snáď každej ženy.

3. Osobný strážca

Romantický film, v ktorom si zahrala Whitney Houston († 48) po boku charizmatického Kevina Costnera, si pozrela takmer každá romantická duša. Nádherný príbeh lásky dvoch úplne odlišných ľudí,  ktorí prekonávajú nezhody a prekážky dvoch odlišných svetov. Úspešná speváčka Rachel a jej osobný strážca sa do seba bezhlavo zamilujú, i keď by mali udržiavať čisto profesionálny vzťah.

4. Titanic

Film ocenený jedenástimi Oskarmi, ktorý bol nakrútený na pozadí skutočnej udalosti. Láska medzi Rose, ktorú si zahrala Kate Winslet, a Jackom (Leonardo Di Caprio) nie je jednoduchá a podlieha sociálnemu a spoločenskému tlaku. Jack sa zamiluje do dievčaťa z vyššej triedy. Ich vzťah však nekončí šťastne, Jack umiera po tom, čo sa loď potopila.

5. Nothing Hill

Romantická komédia, ktorá nikoho nenechá bez úsmevu. Hollywoodska herečka Ann Scotová (Julia Roberts) sa zamiluje do roztopašného starého mládenca - tridsiatnika Williama (Hugh Grant), ktorý pracuje v londýnskej štvrti Notting Hill ako majiteľ kníhkupectva. Presne tam stretne ženu, ktorá ho nenechá chladným a jeho život je zrazu hore nohami. Film poukazuje na krásne ľudské slabosti a zároveň na silu lásku medzi dvomi ľuďmi.

6. Štyri svadby a jeden pohreb

Opäť romantická komédia a opäť úžasný hrdina príbehu v podaní Hugha Granta. Tu si zahral Charlesa, slobodného muža, ktorého poslaním je neoženiť sa. Je síce šarmantný a okolo neho sa hemží množstvo žien, no on sa nechce viazať. Až do momentu, kým nestretne slobodomyseľnú Carrie, ktorú si zahrala neprehliadnuteľná Andie MacDowell.

7. Duch

Úspešný bankár Sam (Patrick Swayze † 57) a jeho priateľka Molly (Demi Moore) majú krátko pred svadbou. Ich pokojný život nečakane preruší výstrel, ktorý zasiahne Sama. Jeho duša nedokáže opustiť milovanú ženu. Dojemný príbeh Sama a Molly snáď videl asi každý. Sila lásky a krutej smrti, ktorá napriek všetkému nedokáže rozdeliť puto medzi dvomi ľuďmi, vám spríjemní sychravé večery.

8. Zoznámte sa, Joe Black

Máte radi romantiku a mystiku v jednom? A ešte k tomu milujete Brada Pitta? Tak potom si iste pustíte príbeh plný lásky a mystiky. Brad si zahral v tomto filme Joa, ktorý sa až priskoro stretne so smrťou. On sa vlastne Smrťou napokon aj stane a vtedy stretne svoju milovanú Susan (Claire Forlani) a všetko sa zmení. Do hry totiž vstúpila láska, ktorá Smrť aj oslobodí. 

9. Rómeo a Júlia

Romantická dráma, ktorá vyšla z pera William Shakespearea, dohnala k slzám azda každú ženu. Rómea si zahral Leonardo di Caprio a milovanú Júliu nežná Claire Danes. Láska dvoch ľudí im však nie je dopriata, pretože ich rodiny sú znepriatelené. Osudy dvoch kultových milencov, ktorí si radšej zvolia spoločnú smrť, akoby by nemali byť spolu, vás privedie k mnohým otázkam o živote, láske a smrti.

10. Odviate vetrom

Tento ľúbostný príbeh krásnej Scarlett O´Harovej (Vivien Leigh) je trhákom, ktorý pozná snáď každý. Scarlett sa zamiluje do Ashleyho Wilkesa (Leslie Howard), no ten sa ožení s Melanie Hamiltonovou (Olivia de Havillandová). Scarlett si preto zo vzdoru vezme muža, ktorého nemiluje. Vypukne vojna a muži odchádzajú bojovať. Hľadanie celoživotnej lásky vás rozplače, ale tiež dodá nádej, že láska skutočne existuje.

Prečítajte si ďalší článok o úžasnom hercovi, ktorý si zahral v spomínaných trhákoch: Patrick Swayze by dnes oslávil 62 rokov: Čím si získal naše srdcia?

Aj pre deti a rodičov máme naj tipy na dlhé večery: Toy Story, Autá, Neskrotná: Toto je TOP 5 najlepších animákov súčasnosti!

Súvisiace články