Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po troch deťoch má štíhlejšie a pevnejšie brucho ako predtým: Jediný cvik zmení telo aj vám
Zdielať na

Po troch deťoch má štíhlejšie a pevnejšie brucho ako predtým: Jediný cvik zmení telo aj vám

Zdroj: Instagram/summer_fit_style

Takmer všetci máme teraz menej pohybu a mnohí to pocítili aj na svojej postave a pribúdajúcich kilách. Ak aj vy potrebujete zhodiť tukové vankúše a špeciálne na bruchu, vyskúšajte tento spôsob, s ktorým sa vám to podarí rýchlo a bezbolestne.

Trojnásobná mamička a milovníčka zdravého životného štýlu, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje ako "summer_fit", vyzerá po štyridsiatke a troch pôrodoch lepšie, ako keď mala dvadsať. Aj by túžite po brušku pevnom ako skala? Vyskúšajte to ako ona!

Mnohé ženy trpia najmä po pôrode rozostúpenými brušnými svalmi (diastázou) a ani o tom nevedia. V tomto prípade si brušákmi a náročnými cvikmi na brušné svalstvo môžete akurát uškodiť a bruško vám nespľasne, práve naopak!

Nielen pre ženy po pôrode, ale pre všetkých, ktorí si chcú spevniť bruško a posilniť brušné svaly je vhodné toto nenáročné cvičenie, na ktoré nedá dopustiť ani táto fit mamina. 

Zázračný cvik - vákuum žalúdka

Toto účinné cvičenie bolo vytvorené indickými jogínmi a vrelo ho využívajú aj odporúčajú aj dnešní kulturisti a fitnes tréneri. Jogíni ho nazývajú Uddiyana Bandha, všeobecne je známy pod názvom vákuum žalúdka.

Ako na to?

Nebudete potrebovať žiadne špeciálne vybavenie. Všetko, čo potrebujete, je dobrý postoj a prázdny žalúdok. Najlepšie je robiť vákuum 2-3 hodiny po jedle alebo ráno na lačný žalúdok.

Začnite so zadržaním dychu na 15 sekúnd a postupne predlžujte čas na 60 sekúnd. Cvik robte najskôr po ležiačky, neskôr vyskúšajte aj ťažšie verzie – v stoji, na štyroch, alebo napríklad na stoličke.

    1. Ľahnite si na chrbát, ruky nechajte pozdĺž tela. Nohy pokrčte v kolenách a chodidla majte na podlahe. Uvoľnite svalstvo a pomaly vydychujte.
    2. Zhlboka sa nadýchnite a s výdychom vtiahnite brucho čo najviac dnu. Zadržte dych a vydržte takto aspoň 10-15 sekúnd, postupne predlžujte.
    3. Cvik opakujte 3 až 5-krát za sebou.
@summer_fit

Reply to @amy.mahan Who wants to see other variations? Laying down ? More tips and benefits ? How to get better at these? ##stomachvacuum

♬ original sound - ☀️☀️ ? ? ? ? ? ? ☀️☀️


Čo všetko vákuum žalúdka dokáže?

  • pomáha formovať brušné svaly a zužuje pás
  • zlepšuje trávenie
  • prispieva k dobrému držaniu tela
  • zmierňuje bolesť chrbta
  • rieši problémy so stolicou

Čím častejšie a dôslednejšie budete cvik prevádzať, tým rýchlejšie sa dopracujete k výsledkom. Samozrejme, okrem tohto cviku sa snažte dodržiavať zdravý životný štýl ako táto trojnásobná mamička.

Vyzerá naozaj skvelo, súhlasíte?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ☀️ (@summer_fit_style)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ☀️ (@summer_fit_style)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ☀️ (@summer_fit_style)

Súvisiace články

Najčítanejšie