Skoro jasno
20°
Bratislava
Takto vyzerá ideálne menu: Najete sa, no nikdy z neho nepriberiete!
Zdielať na

Takto vyzerá ideálne menu: Najete sa, no nikdy z neho nepriberiete!

Zdroj: Jarritos Mexican Soda/Unsplash

Chcete sa zdravo stravovať, no neviete, ako začať? Riešenie je pritom naozaj jednouché! Dokonalé menu za vás zostavili odborníci na výživu.

Hneď niekoľko svetovo uznávaných výživových expertov totiž zostavilo ideálny jedálniček práve pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, pochutnať si a pritom, samozrejme, nepribrať. Ak si myslíte, že sa budete musieť obmedzovať, omyl! 

​Podľa odborníkov je najdôležitejšie, aby ste ráno dostali do tela niečo, čo vám nakopne metabolizmus. Ideálne je vsadiť na zeleninové smoothie. Rozmixujte si napríklad mrkvu, zeler a cviklu, ktoré sú plné antioxidantov, majú málo cukru a kalórii. Doplniť by ste to mali zeleninovou omeletou s celozrnným toastom. K tomu si môžete dať šálku kávy, pokojne aj s mliekom. Nezabúdajte ani na pitný režim a do 12-tej by ste mali vypiť pol litra vody. 

Henrique Félix/Unsplash

Obed

Ideálny obed by mal pozostávať zo zeleninovej polievky alebo šalátu, kuracieho mäsa/ryby/chudého mäsa/strukovín a sacharidov v podobe hnedej ryže alebo celozrnných cestovín. Zapiť by ste ho mali bylinkovým alebo zeleným čajom. 

Olovrant

Medzi 3-4 poobede by ste mali vsadiť na oriešky a bobuľovité ovocie alebo nejakú müsli tyčinku. Odborníci tvrdia, že tento čas človeka najviac láka, aby podľahol sladkému pokušeniu. Ak si však dá oriešky, odolá mu. 

Caroline Attwood/Unsplash

Večera

Tú by ste mali stihnúť okolo siedmej večer, no nie neskôr ako do 8! Na tanier by ste si mali pripraviť lososa s grilovanou alebo pečenou zeleninou. Pokojne si doprajte aj pohár červeného vína. Ak chcete schudnúť, prílohu k rybe by ste mali rozhodne vynechať. Denný jedálniček by ste mali zakončiť bylinkovým čajom a ak máte chuť, doprajte si dve malé kocky kvalitnej horkej čokolády. 

Súvisiace články

Najčítanejšie