Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
8 drobností, ktoré vám bránia schudnúť: Minimálne jednu robíme takmer všetci
Zdielať na

8 drobností, ktoré vám bránia schudnúť: Minimálne jednu robíme takmer všetci

Zdroj: brightside.me

Dodržiavate zdravý životný štýl, dbáte na pestrú stravu, veľa cvičíte a predsa nedokážete schudnúť? Možno vám v tom bráni niektorá z týchto chýb!

Veľmi často sú to práve malé detaily, ktoré si ani neuvedomujeme a brzdia nás v ceste za vysnívanou postavou. Pozor na ne!

8 drobností, ktoré brzdia chudnutie

Vynechávate raňajky

Výživoví experti potvrdili, že ak budete raňajkovať jedlo bohaté na bielkoviny, vlákninu a sacharidy, oveľa ľahšie potom odoláte chutiam na sladké a nezdravé jedlá počas celého dňa.​ Medzi obéznymi ľuďmi je veľké percento tých, ktorí raňajky vynechávajú a o to viac zjedia v neskorších hodinách. Myslite na to, že práve ráno si môžete dopriať, pretože máte celý deň na to, aby ste to spálili a preto nepriberiete.

Vyskúšajte skvelé tipy na najzdravšie raňajky!

pinterest.com

​Nepijete dostatok vody

Dostatočný pitný režim pomáha spáliť viac kalórií a prináša úbytok hmotnosti. Dbajte na to, aby ste okrem iných tekutín pili hlavne obyčajnú čistú vodu. Dobrým spôsobom je naplniť si ráno plný krčah vody a postupne si dolievať do pohára počas celého dňa. Takto budete presne vedieť, koľko vody ste vypili. Pomôže vám to nielen pri chudnutí, ale aj na krásnu a pevnú pokožku a celkové zdravie organizmu.

Tieto signály vám prezradia, že pijete málo vody!

Jete neskoro večer

Ak sa snažíte schudnúť, je dôležité vyhýbať sa prejedaniu v neskorých hodinách, ideálne je zjesť ľahkú večeru minimálne 2 hodiny pred spánkom, neskôr by sa vám prijaté kalórie menili rovno na tuk.

Ak vás chytí večer vlčí hlad, doprajte si potraviny, z ktorých nepriberiete.

Málo/priveľa spíte

Tak ako môže byť príčinou priberania nedostatok spánku, rovnako vám môže uškodiť aj keď spíte priveľa, to znamená desať a viac hodín. Počas spánku sa tvorí hormón leptín, ktorý dáva telu vedieť, že je sýte. Ak však budete spať málo či priveľa, nebude fungovať tak, ako má. Preto aj z tohto dôvodu je ideálne spať 6-8 hodín. 

pixabay.com

Jete iba nízkotučné jedlá

Potraviny, ktoré sú označené ako „nízkokalorické“, sú často omnoho väčším zlom, ako by sa mohlo zdať. Ľudia, ktorí holdujú týmto jedlám, často prepadávajú chuti maškrtiť a vo finále toho zjedia oveľa viac.

Navyše, pri chudnutí sú dôležité mono nenasýtené mastné kyseliny. Tie vás dokážu oveľa lepšie zasýtiť, takže vám zabránia jesť nezdravé jedlá. Mono nenasýtené mastné kyseliny nájdete napríklad v kvalitných olejoch, orechoch, avokáde alebo morských rybách.

Vyskúšajte túto skvelú avokádovú nátierku!

Zabávate sa pri jedle

Snažte sa nejesť za počítačom, pri televízii či pri sledovaní svojho mobilu. Keď ste niečím zaujatí a rozrušujete sa, automaticky zjete oveľa viac, potvrdili to aj vedecké výskumy. Doprajte si oddych a relax aspoň pri jedle, dajte elektroniku bokom a aspoň raz za čas sa najedzte vonku na čerstvom vzduchu. Prospeje vám to po všetkých stránkach.

Pijete priveľa alkoholu

Ak sa snažíte o zníženie hmotnosti, je nutné, aby ste príjem alkoholu znížili na minimum. Nielen že je alkohol kalorický, ale ešte po ňom aj vyhladnete a opäť zjete logicky viac, ako ste pôvodne chceli.

Profimedia

Veľa sedíte

Sedavé zamestnanie je častým dôvodom k priberaniu. Snažte sa robiť si pauzy a čo najviac sa hýbať aj prirodzene. Nepoužívajte výťah, vystúpte z autobusu o zastávku skôr, alebo sa aspoň raz do hodinky ponaťahujte na stoličke. Ak veľa sedíte, je nutné, aby ste sa zvyšok dňa čo najviac hýbali. Inak rozhodne neschudnete.

Pozrite sa, čo spraví s vašim zadkom celodenné sedenie v práci!

Súvisiace články

Najčítanejšie