Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kozmetické ingrediencie, pri ktorých zbystrite
Zdielať na

Kozmetické ingrediencie, pri ktorých zbystrite

PR ČLÁNOK Zdravá pokožka sa cíti a vyzerá najlepšie. Výživa je dôležitá pre zdravie. Nezdravá strava môže poškodiť váš metabolizmus, spôsobiť priberanie a dokonca poškodiť orgány, ako je vaše srdce a pečeň.

Ale to, čo jete, ovplyvňuje aj iný orgán – vašu pokožku. Ako sa vedci dozvedajú viac o strave a tele, je čoraz jasnejšie, že to, čo jete, by mohlo výrazne ovplyvniť zdravie a starnutie vašej pokožky. Uistite sa, že prijímate dostatok základných živín na ochranu vašej pokožky. Môžete mať tú najlepšiu rutinu starostlivosti o pleť plnú všetkými najnovšími produktmi, ale ak nejete správny druh potravín, je pravdepodobné, že vaša pleť jednoducho nebude zdravá a žiarivá. Pretože starostlivosť o pleť nie je len o tom, čo si nanesiete na tvár, ale aj o tom, čo si dáte do tela. 

Antioxidanty proti poškodeniu slnkom a vráskam 

Väčšina rastlín má tieto živiny v rôznych množstvách. Môžu bojovať proti „voľným radikálom“, malým časticiam, ktoré poškodzujú DNA vo vnútri buniek. Kožné bunky s týmto druhom poškodenia urýchľujú starnutie, čo vedie k vráskam, suchej pokožke, tmavým kruhom pod očami, matnej pokožke atď. 

Potraviny bohaté na antioxidanty sú dobré pre vašu pokožku a vaše celkové zdravie. Môžete tiež použiť produkty, ktoré ich majú. Existuje mnoho rôznych typov antioxidantov, niektoré sú účinnejšie ako iné. Tie, ktoré sa používajú v produktoch starostlivosti o pleť, môžu chrániť bunky pred UV svetlom, znečistením a inými faktormi prostredia, ktoré produkujú škodlivé voľné radikály. 

Vitamín E 

Vitamín E je dôležitý antioxidant potrebný pre správnu funkciu mnohých orgánov v tele, vrátane pokožky. Je všeobecne uznávaný pre svoju schopnosť urýchliť proces hojenia pokožky. Niet divu, že vitamín E sa často nachádza v krémoch a pleťových vodách určených na ošetrenie suchej pokožky, ako aj v produktoch určených na redukciu strií. 

Retinol 

Retinol je vyrobený z vitamínu A a pridáva sa do krémov, ktoré sú určené na zlepšenie pokožky. Zvyšuje množstvo kolagénu, ktoré vaše telo vytvára a vypĺňa pokožku, redukuje jemné vrásky. Zlepšuje tiež tón a farbu pleti a redukuje škvrny. 

Vitamín C 

Ako starnete, vaše telo produkuje menej kolagénu a elastínu, ktoré udržujú pokožku silnú, zdravú a pružnú. Antioxidanty vo vitamíne C môžu zvýšiť množstvo kolagénu a minimalizovať jemné vrásky a jazvy.

Kyselina salicylová 

Túto zložku uvidíte v mnohých voľne predajných produktoch a produktoch na predpis, ktoré liečia akné. Preniká do pórov a redukuje čierne bodky a vyrážky s menším podráždením, než aké by ste mohli získať z alfa-hydroxykyselín. Kyselina salicylová exfoliuje pokožku, čo môže znížiť známky starnutia. 

Kyselina hyalurónová 

Vaše telo vytvára kyselinu hyalurónovú prirodzene, čím udržuje tkanivá pružné a hydratované. Nachádza sa v koži, kĺbovej tekutine a spojivových tkanivách. Vek, fajčenie a nezdravá strava sú dôvodom, prečo jej máme menej. Pokožka bez nej ochabuje a potrebuje hydratáciu. 

Kokosový olej 

Kokosový olej je známy svojimi hydratačnými, ochrannými a výživnými vlastnosťami. Je vynikajúci na výživu pokožky. Tiež chráni vlasy a pomáha predchádzať ich poškodeniu. Vlasy ošetrené kokosovým olejom sú pevnejšie a odolnejšie voči lámaniu. 

Dnes na trhu nie je nedostatok antioxidačných produktov starostlivosti o pleť – sú také bežné a obľúbené. Buďte realistickí v tom, čo môže antioxidačný produkt starostlivosti o pleť skutočne urobiť pre vašu pokožku. Môže pomôcť pokožke vyzerať jasnejšie a hladšie, ale antioxidanty nevyvolajú veľké zmeny cez noc. Najlepšie výsledky dosiahnete pri dlhodobom používaní. 

Najčítanejšie