Polojasno
16°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Princ William po rokoch verejne spomenul Harryho: Na zážitky s mamou nikdy nezabudne
Zdielať na

Princ William po rokoch verejne spomenul Harryho: Na zážitky s mamou nikdy nezabudne

Zdroj: Profimedia

Hoci to vyzerá ako drobnosť, v prípade rozhádaných bratov to podľa britských médií môže znamenať veľmi veľa. Všetci teraz veria, že práve toto je prvý krok k ich uzmiereniu.

Princ William (42) podľa britských médií urobil zmierlivý krok smerom k svojmu bratovi Harrymu (40), keď o ňom verejne prehovoril, čo sa stalo údajne prvýkrát za dlhých šesť rokov, pripomína bbc.com. Následník trónu ho spomenul v súvislosti s dojemnou spomienkou na ich mamu, princeznú Dianu, a to v rámci nakrúcania nového dokumentu s názvom Prince William: We Can End Homelessness.

Pokračuje v maminých šľapajách  

Princ z Walesu v dokumente rozprával, ako ich mama brávala ako deti do centra pre bezdomovcov v Londýne, aby im ukázala realitu všedného života mimo paláca. Počas týchto návštev centra The Passage vo Westminsteri bolo zhotovených aj niekoľko doposiaľ nezverejnených snímok.  

Princezná svojich synov vzala do spomínaného zariadenia len pár dní pred Williamovými jedenástymi narodeninami. Princezná aj jej synovia sa tam rozprávali s ľuďmi, ktorých postretol ťažký osud a skončili bez strechy nad hlavou. Na jednej z fotografií je William, ako v centre s jedným z mužov hrá šach. Na ďalších zase pomáhajú s prípravou sviatočného pohostenia. 

Profimedia

Spomenul aj Harryho  

„Moja matka ma vzala do Passage, vzala tam aj Harryho. Nikdy predtým som na žiadnom takom mieste nebol a bol som trochu nervózny, čo ma čaká,“ netajil sa William svojimi pocitmi. „Moja mama sa správala ako obvykle, snažila sa, aby sa všetci cítili uvoľnene a s každým žartovala… Pamätám sa, že sme sa tam rozprávali, hral som šach,“ dodal princ s tým, že vďaka týmto návštevám získal úplne iný pohľad na dianie okolo neho.  

Dokument sa začal nakrúcať vlani v júni, kedy princ zahájil svoj projekt Homewards, ktorý sa zameriava na riešenie situácie bezdomovectva a snahu o jeho ukončenie v šiestich oblastiach Spojeného kráľovstva. Natáčanie sa údajne o niečo predĺžilo, a to kvôli zdravotným problémom jeho manželky Kate. Napriek tomu bol vraj princ vždy veľmi ochotný a ústretový. 

Profimedia

Okrem toho, že dokument ukazuje inú stránku princa Williama, ukazuje aj inú stránku bezdomovectva. 

„Som živým dôkazom toho, že sa môžete zotaviť z bezdomovectva. Som absolútne potešená, že máme panovníka, ktorý je ochotný využiť svoju platformu na uskutočnenie skutočnej, trvalej a zmysluplnej zmeny,“ povedala Sabrina Cohen-Hatton, vrchná hasičská dôstojníčka hasičského a záchranného zboru v západnom Sussexe, ktorá zažila bezdomovectvo ešte ako 15-ročná...   

Súvisiace články

Najčítanejšie