Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nápoje, vďaka ktorým schudnete: Jablčný ocot nie je jediný, skúste aj tieto!
Zdielať na

Nápoje, vďaka ktorým schudnete: Jablčný ocot nie je jediný, skúste aj tieto!

Zdroj: unsplash.com

Ak sa snažíte schudnúť, určite ste už počuli o účinkoch jablčného octu, existujú však aj chuťovo príjemnejšie tekutiny, ktoré vám pomôžu k štíhlejšej postave.

Samozrejme, bez cvičenia a správne zostaveného jedálnička to nepôjde, tieto nápoje vám však pri chudnutí skvelo pomôžu.

Voda

Nutričná terapeutka Jessica Cording z New Yorku považuje vodu za najlepšieho pomocníka pri chudnutí. Je to vraj stávka na istotu. Vaše bunky totiž vodu potrebujú, aby mohli vykonávať svoju prácu. A byť dobre hydratovaný pomôže vášmu telu, aby pracovalo efektívnejšie.

Obyčajná voda pomáha tiež tomu, aby sa vláknina, ktorá je obsiahnutá v jedle aktivovala a vy sa potom cítite plnšie. A nemá žiadne kalórie! Veľmi často si ľudia zamieňajú pocit smädu za pocit hladu, takže v okamihu, kedy máte chuť na sladké alebo na čokoľvek iné, skúste sa najprv napiť vody.

Tieto signály prezradia, že pijete málo vody!

profimedia.sk

​Káva

Neznamená to, že dve-tri šálky kávy za deň spôsobia, že budete mať hneď o dve konfekčné veľkosti menej, ale určite to pomôže. Kofeín obsiahnutý v káve zvyšuje energetickú spotrebu vášho tela, a to aj keď sedíte na zadku a nič nerobíte. Metabolizmus sa zrýchli a vy budete rýchlejšie spaľovať tuky. Kofeín tiež zaženie náhly hlad a zníži pravdepodobnosť, že sa prejete.

To samozrejme neznamená, že by ste mali piť kávu neustále, predsa len je to stimulant, a keď ho vypijete priveľa, bude vám búšiť srdce a môžete byť nervóznejší. Odporúča sa maximálne štyri šálky denne.

Takto si z kávy spravíte super chudnúci nápoj!

Thinkstock

Mätový čaj

Mäta je úžasná bylinka, ktorá prirodzene potláča chuť do jedla, hovorí Beth Warren, nutričná špecialistka a zakladateľka spoločnosti Beth Warren Nutrition. Je dokonca efektívna už v okamihu, keď ju ucítite. Hneď vás prejde hlad. Tí, ktorí každý deň ovoniavali dve hodiny mätu, schudli za mesiac v priemere o viac ako dva kilogramy. Zaujímavé, čo poviete?

Vedeli ste, na čo všetko je dobrá mäta?

Thinstockphotos

​Citrónová voda

Niektoré celebrity na konzumáciu vody s citrónom nedajú dopustiť. Niečo na tom bude. Citrón môže pomôcť, aby sa zrýchlilo vaše trávenie a aby ste sa vyčistili. Voda by mala byť teplá, nie horúca, ale ani studená. Ako je to možné?

Voda s citrónom obsahuje vlákninu pektín a vďaka nej sa zrýchli látková výmena. Tým sa samozrejme zrýchli metabolizmus a napomôžete tým chudnutiu. Samozrejme, iba to nestačí. Je potrebná zdravá strava a pravidelný pohyb.

Pridajte do citrónovej vody túto surovinu a budete chudnúť rýchlejšie!

Thinstockphotos

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie