Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nielen zlá životospráva a málo pohybu: Aj nedostatok tejto látky môže za brušný tuk
Zdielať na

Nielen zlá životospráva a málo pohybu: Aj nedostatok tejto látky môže za brušný tuk

Zdroj: Profimedia

Najnovšie zistenie odborníkov na výživu prinieslo naozaj prekvapivé informácie. Možno je práve toto dôvod, pre ktorý mnohí nedokážu schudnúť z brucha!

Práve oblasť brucha je najproblematickejšie miesto, z ktorého sa zhadzuje najťažšie. Za tuk, ktorý sa nám v týchto miestach ukladá, môže viacero faktorov. Okrem nesprávneho jedálnička a málo pohybu sem patrí napríklad aj stres, nedostatok spánku či hormonálna nerovnováha. Odborné výskumy najnovšie prišli s ďalším faktorom, ktorý môže výrazne prispievať k ukladaniu brušného tuku.

Po analýze údajov z holandskej štúdie Epidemiológia obezity výskumníci z VU University Medical Center a Leiden University Medical Center v Holandsku zistili, že obezita a ukladanie brušného tuku súvisí tiež s nedostatkom vitamínu D.

Vitamín D sa okrem iného stará aj o to, aby nám správne fungoval imunitný systém a svaly. Ak ho nemáme dostatok, začne sa nám hromadiť už spomínaný tuk na bruchu. 

Profimedia

Odkiaľ vitamín D získame?

Všetci dobre vieme, že tento vitamín sa získava najmä zo slnečných lúčov, tých však nemáme vždy dostatok. Ideálne je, dopĺňať ho prirodzenou formou pomocou stravy. Zaraďte do jedálnička viac červeného mäsa, šampiňónov, lososa, tuniaka, sardiniek, vitamín D obsahuje aj vaječný žĺtok, mandle, tofu, či ovsené vločky, mlieko a mliečne výrobky.

Súvisiace články

Najčítanejšie