Super tip na ovocný koláč BEZ MÚKY: Urobíte ho za 10 minút
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: archiv J.K
Obchody, záhrady aj trhu sú momentálne plné čerstvými jahodami a čerešňami, ktoré super chutia aj v koláčoch. Ak navyše túžite po zdravej verzii bez extra kalórii, vyskúšajte práve tento recept!
Ak nechcete v tomto teple v kuchyni zbytočne tráviť hodiny vypekaním rôznych dobrôt, máme pre vás super tip!
Chutný a šťavnatý koláč z troch ingrediencie, ktorý miluje aj misska Mirka Luberdová. Práve tá tento veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý, zverejnila na Instagrame a my sme ho vyskúšali. Rozhodne môžeme potvrdiť, že ide o naozaj chutný a rýchly dezert, ktorý váš žalúdok rýchlo strávi.
Ingrediencie:
- 2 poháre pomletých lieskovcov - použili sme mandle, vlašské a lieskové orechy
- 6 vajec
- 7 lyžíc medu (kto nemá rád veľmi sladké koláče, dá menej medu)
- ovocie podľa chuti
archiv J.K
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtka vymiešame s medom a pridáme najprv orechy, potom jemne vmiešame sneh. Vylejeme na vymastený plech a posypeme ovocím, my sme použili jahody. Pečieme v trúbe pri 160 stupňoch asi 25 minút.
Tip: použite silikónovú formu na pečenie, keďže koláč sa z klasického plechu ťažko vyberá.
archiv J.K
archiv J.K