Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Toľko kritiky kvôli kyticiam Miss Slovensko ešte nezažilo: Prečo dostali dievčatá takéto kvety?
Zdielať na

Toľko kritiky kvôli kyticiam Miss Slovensko ešte nezažilo: Prečo dostali dievčatá takéto kvety?

Zdroj: TV JOJ

V sobotu večer sme spoznali novú Miss Slovensko 2023 a kým väčšina divákov prejavila s celkovými výsledkami spokojnosť, nečakane veľká kritika sa zniesla na netradičné kytice, ktoré najkrajšie dievčatá dostali. Toto je vysvetlenie!

Korunky krásy sú pre tento rok rozdané. Miss Slovensko 2023 sa stala Daniela Vojtasová, I. vicemiss 2023 je Petra Siváková, a titul II. vicemiss 2023 získala Sonja Kopčanová.

Každá z dievčat bola okrem množstva hodnotných cien obdarovaná aj jedinečnou kyticou od talentovaného floristu Roberta Bartolena. Nie všetci však jeho štýl a najmä zámer vytvoriť presne takéto kytice pochopili...

​​Nepochopená krása... 

Žiaľ, nie každý má umelecké cítenie a mnoho ľudí nedokáže oceniť prácu umelcov v rôznych oblastiach, čo sa týka floristiky, tak to platí možno ešte viac.  

Napriek tomu, že kytice pre krásne missky pripravoval svetovo uznávaný florista Robert Bartolen, ktorý sa preslávil najmä kyticami zo slovenských poľných a lúčnych kvetov, mnohí diváci to absolútne neocenili. Na sociálnych sieťach sa začala kopiť kritika za kvety pre missky a niektorí si neodpustili ani posmešné komentáre.

View this post on Instagram

A post shared by Televízia JOJ (@tvjoj)

“Tote buriny, čo im dávali, nemali chybu. Strašnéééé. A ten veniec čo ta deviatka dostala vysoká. Šak to jak z dostihov koňov. A aj bola nasratá. Bolo vidieť na výraze. Že preboha, to čo mi nabalili...” skritizovala kytice pre missky jedna z mnohých a pridali sa ďalší, ktorí kytice prirovnali ku kope sena, iní im radili vziať do druhej ruky hrable...   

Aj kytice podliehajú trendom 

“Dlho som zvažoval, čo by malo byť hlavným a nosným motívom pre tento rok. A vybral som si v zásade veľmi jednoducho. Deň pred touto udalosťou som predstavil novú kolekciu z mojej floristickej práce pod názvom SLAVIC RITUALS, ktorej hlavným poslaním je naša identita, história ktorá sa opiera o našu prírodu a uctieva jej podstatu v spojitosti s oslavou ženy. Spirituálne prepojenie ženskosti, podstaty z ktorej vychádzame. A pevne verím, že aj tam kam kráčame.

Udržateľnosť a ekologické zmýšľanie je horúcou otázkou v každom jednom smere. A nevyhne sa mu ani floristika a k nej pridružené odbory. Veľa z nás vníma túto potrebu, a však drtivo väčšie percento v rytme života nevie / nechce aplikovať udržateľnosť do svojej tvorby. Je to stále pohodlnejšie a praktickejšie dovážať kvety tisícky kilometrov. Áno, ja sám túto pohodlnosť využívam.  

Ale je treba urobiť veľký krok vpred. A o to viac, keď sa nachádzame v krajine, kde kvety kvitnú dá sa povedať sami od seba, prirodzene, všade navôkol.  

A aj preto som sa pokúsil, uprednostniť naše kvety a dopriať im 5 minút slávy. Aby som aspoň malým krokom mohol dokázať, že sa to dá.” objasnil milovník kvetov Robert Bartolen na sociálnej sieti, kde má zjavne veľké množstvo fanúšikov s podobným zmýšľaním a umeleckým cítením.

Pod jeho príspevkom sa práve naopak nakopilo množstvo nadšených komentárov a ďakovných slov, toto je len niekoľko z nich.  

“Tie kytice boli neskutočné.... presne vystihli podstatu akcie, kvety zo Slovenska pre Miss Slovensko. Tvoja fantázia nemá hraníc.....” 

“Nádherné úchvatné kytice. Úplne z nich dýcha čaro najkrajších slovenských lúk a polí..” 

“To je niečo prekrásne, úžasná práca, slovenská príroda, lúka, návrat ku koreňom, veľmi inšpirujúce, ďakujeme!”  

Či už sa vám kytice pre missky páčili alebo nie, veríme, že po vysvetlení floristu, sa už na ne budete pozerať inak...

 

Súvisiace články

Najčítanejšie