Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chcete skúsiť niečo iné ako klasiku? Upečte si fit vianočné perníky!
Zdielať na

Chcete skúsiť niečo iné ako klasiku? Upečte si fit vianočné perníky!

Zdroj: instagram/simona.brnova

Koľko plechov perníkov ste tento rok napiekli? Zrejme nie jeden a máte aj svoj overený recept. Ak by ste chceli vyskúšať zdravšiu, no veľmi chutnú verziu tohto vianočného pečiva, inšpirujte sa!

Bývalá misska Simona Brnová pravidelne cvičí a je milovníčka zdravého životného štýlu. A práve z jej dielne pochádza recept na fit vianočné perníky, ktoré si zamilujete. 

Táto Slovenka dokáže vytvoriť naozaj originálne perníkové kúsky!

​Základ tvorí bezlepková múka a príprava tohto populárneho vianočného pečiva je naozaj jednoduchá...

Ingrediencie:

  • 400 g bezlepková múka
  • 50 g kokosový cukor
  • 1 čl sóda bikarbóna
  • 4 čl perníkové korenie
  • 50g mleté vlašské orechy
  • 50 g čakankový sirup
  • 50 g orieškové maslo
  • 1/2 banán
  • 100 ml rastlinná smotana

Postup:

Suché suroviny spolu premiešame. Roztlačíme polovicu banánu a primiešame k nemu 100 ml rastlinnej smotany. Postupne pridáme čakankový sirup aj orieškové maslo. Všetko spolu premiešame a vytvoríme cesto. Zabalíme do fólie a cez noc odložíme do chladničky. Cesto na druhý deň vyvaľkáme a vykrojíme z neho perníky. Tie uložíme na papierom vystlaný plech a pečieme 15 minút pri 170 stupňov celzia. "Ak chcete, aby boli medovníčky lesklé, potrite ich pred pečením žĺtkom alebo zmiešajte rastlinné mlieko a agave sirupom," opísala prípravu zdravších medovníkov Simona.

Súvisiace články

Najčítanejšie