Chcete skúsiť niečo iné ako klasiku? Upečte si fit vianočné perníky!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: instagram/simona.brnova
Koľko plechov perníkov ste tento rok napiekli? Zrejme nie jeden a máte aj svoj overený recept. Ak by ste chceli vyskúšať zdravšiu, no veľmi chutnú verziu tohto vianočného pečiva, inšpirujte sa!
Bývalá misska Simona Brnová pravidelne cvičí a je milovníčka zdravého životného štýlu. A práve z jej dielne pochádza recept na fit vianočné perníky, ktoré si zamilujete.
Táto Slovenka dokáže vytvoriť naozaj originálne perníkové kúsky!
Základ tvorí bezlepková múka a príprava tohto populárneho vianočného pečiva je naozaj jednoduchá...
Ingrediencie:
- 400 g bezlepková múka
- 50 g kokosový cukor
- 1 čl sóda bikarbóna
- 4 čl perníkové korenie
- 50g mleté vlašské orechy
- 50 g čakankový sirup
- 50 g orieškové maslo
- 1/2 banán
- 100 ml rastlinná smotana
Postup:
Suché suroviny spolu premiešame. Roztlačíme polovicu banánu a primiešame k nemu 100 ml rastlinnej smotany. Postupne pridáme čakankový sirup aj orieškové maslo. Všetko spolu premiešame a vytvoríme cesto. Zabalíme do fólie a cez noc odložíme do chladničky. Cesto na druhý deň vyvaľkáme a vykrojíme z neho perníky. Tie uložíme na papierom vystlaný plech a pečieme 15 minút pri 170 stupňov celzia. "Ak chcete, aby boli medovníčky lesklé, potrite ich pred pečením žĺtkom alebo zmiešajte rastlinné mlieko a agave sirupom," opísala prípravu zdravších medovníkov Simona.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame