Zatiahnuté
Bratislava
Cecília
22.11.2024
Gáboríkovej bábovka je medzi ženami hitom: Chutí lepšie ako známa klasika!
Zdielať na

Gáboríkovej bábovka je medzi ženami hitom: Chutí lepšie ako známa klasika!

Zdroj: Instagram/iversanns

Ivana Gáboríková je vynikajúca domáca gazdiná, ktorá doma bežne varí a pečie. Rada sa so svojimi receptami podelí a tento jeden je naozaj špeciálny.

Ivana sa netají tým, že uprednostňuje kvalitné suroviny, domácu stravu a polotovary plné éčok by ste u nej nenašli. Takmer každý deň doma varí a svojimi receptami mnohé ženy aj inšpiruje... 

Ivana má dokonca aj recept na vlastnú bábovku, ktorú si upravila podľa seba. A výsledok? Je to fantastická a šťavnatá maškrta, na ktorej si pochutí celá rodina. Navyše jej príprava je naozaj veľmi jednoduchá. “Priznám sa, že základ receptu som obkukala od susedky, ale poupravila som ho podľa svojej chute,” dodala Ivana. 

Ingrediencie:

  • 250g polohrubá múka (ja som použila 100g PH, 80g pšeničnej celozrnnej a 70g špaldovej celozrnnej)
  • 250g tvaroh jemný 
  • 180g trstinový cukor
  • 100g zmäknuté maslo
  • 100ml olej
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • šťava a kôra z 1/2 citróna

Postup:

“Bábovkovú formu dôkladne vytriem maslom a vysypem múkou. Z bielkov vyšľahám pevný sneh, ktorý odložím bokom. Maslo spojím s tvarohom, pridám cukor, olej a po jednom žĺtka. Zmiešam suché ingrediencie (múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, pridala som aj škoricu pre vôňu) a preosiate pridám k mokrej zmesi. Premiešam a pridám šťavu a kôru z citrónu. Na záver zľahka primiešam sneh z bielkov a vylejem do formy. Prípadne môžete časť cesta zafarbiť kakaom. Piekla som na 175 stupňov asi 50 minút," opísala prípravu Ivana. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Súvisiace články

Najčítanejšie